20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

AK Partili Bülent Turan'dan HDP'ye sert tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te yaptığı konuşmada HDP vekillerine 'Keşke şehit polisin fotoğrafını da taşısaydınız' diyerek sert tepki gösterdi.

Star.com.tr28 Kasım 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
AK Partili Bülent Turan'dan HDP'ye sert tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Diyarbakır'da PKK tarafından katledilen Tahir Elçi hakkında Meclis'te yaptığı konuşmada HDP vekillerine "Keşke şehit polisin fotoğrafını da taşısaydınız" diyerek sert tepki gösterdi.

Meclis'in özel gündemle toplandığı günlerde grup önerilerinin görüşülmemesi gerektiğini anlatan Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada kelime oyunlarıyla zaman kaybetmenin kimseye faydası yok. Ben isterdim ki her grup başkanvekili Tahir Elçi ile ilgili taziyelerini iletsinler ancak sadece baro başkanı ile ilgili değil onu korumak için orada bulunan polis memuru için de taziyelerini iletsinler isterdim. Ölen insandır; ölen insanın siyaseti, kimliği, ideolojisi olmaz. Oraya sadece baro başkanının fotoğrafını koydunuz ama keşke polisle ilgili de fotoğraf koyabilseydiniz. Oradaki saldırı baro başkanımıza değildir, polise yapılan saldırıda hem polisimiz şehit olmuştur hem baro başkanı ölmüştür."

Turan, HDP'li milletvekillerinin laf atması üzerine, "Peşin hükümle 'o katil, bu öldürdü' demek milletvekiline yakışmaz, olay çok taze, daha ceset ve kan yerde. Burası hendek kazılan bir yer değil, burası dağbaşı değil, bağırma yeri değil. Kan ve gerginlik üzerinden siyaset dönemi geride kalmalıdır. Bugün olağanüstü bazı sıkıntılar olması bizi üzmekle beraber, gazeteciler içeride onları da az sonra gündeme getireceksiniz biliyorum ama Hükümet programı üzerinde konuşabiliriz" dedi.

13 yıl sonra yüzde 50 ile Meclis'e tekrar geldiklerini kaydeden Turan, milletin kendilerinden yürümeyi değil, koşmayı istediğini kaydetti.