18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Hürriyet'ten büyük provokasyon

Doğan Grubu'nun gazetesi Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında yapmış olduğu '400 vekil' açıklamasını çarpıtarak Dağlıca'daki hain saldırıya verilmiş cevap olarak göstererek büyük bir yalana imza attı.

6 Eylül 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hürriyet'ten büyük provokasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında erken seçim için söylediği 400 vekil sözünü Başta Hürriyet olmak üzere bazı muhalif internet siteleri ile sosyal medyadaki Paralel Yapı mensupları Dağlıca'daki şehitler için söylemiş gibi çarpıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber-ATV ortak yayınında gündem başlıklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yayının başında gecenin sıcak gelişmesi olan Dağlıca saldırısına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmenin ardından kendisine yöneltilen '400 vekil' sorusuna cevap verdi.

BÜYÜK ÇARPITMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan sonra Doğan Grubu'na ait Hürriyet Gazetesi internet sitesinde ve sosyal medya hesapları üzerinden manipülasyon çalışmalarına girişerek, söz konusu diyaloğu '400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı' şeklinde çarpıtarak verdi.

AHLAKSIZLIĞIN DANİSKASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu yalan habere yine canlı yayında açıklık getirdi ve şu değerlendirmeyi yaptı; "Bu ahlaksızlığın daniskasıdır. Acaba burada nasıl bir rant elde edebiliriz bunun derdindeler. Paralel yapının geçmişini bilirim. O zamanlar çok farklıydılar. Bunlar Batı devletlerine Türkiye'yi şikayet edecek kadar alçalmışlardır. Bunlar için şehit cenazeleri sadece propagandanın bir parçası. Üzüntü ve kızgınlıkla izliyorum. Bizim 400 milletvekili dediğimiz olay, yeni Anayasa ve yeni Türkiye için bir açıklamaydı. Tabii böyle terör olaylarını da minimize edecek bir açıklamaydı."

Hürriyet haberi böyle paylaştı

HABERİ SİLDİLER

Erdoğan'ın canlı yayındaki açıklamalarından sonra Hürriyet söz konusu haberin başlığını değiştirerek sosyal medya hesabından ise Tweet'i sildi.