16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından provokasyona başladılar

Malum çevreler, Tahir Elçi'nin PKK'lıların açtığı ateşle öldürülmesinin ardından provokasyona başladı. Bir polisin olayda şehit olmasına ve ortada video görüntüleri bulunmasına rağmen, 'Tahir Elçi'yi devlet öldürdü' yalanını ortaya attılar.

28 Kasım 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından provokasyona başladılar

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. PKK'lıların, Tahir Elçi'nin konuşma yaptığı sırada açtığı ateşe polisler karşılık verdi, çıkan çatışmada Tahir Elçi yaşamını yitirdi.

PROVOKASYONA BAŞLADILAR
Elçi'nin ölümünü AK Parti hükümetine yıkma çalışmaları şimdiden başladı, provokasyona CHP'nin akıl hocası akademisyen Koray Çalışkan, CNN Türk spikeri Mirgün Cabas, gazeteci Ahmet Şık ve Mehmet Altan da katıldı.

"ASIL SUÇLU HÜKÜMET" DEMEYE GETİRDİLER
Koray Çalışkan Twitter hesabından, "Cami zarar görüyor diye basın açıklaması yapan Tahir Elçi'yi günlerdir hedef gösterenler bu suikastin azmettiricileridir. Tanı bunları" yazarak adeta hükümeti hedef gösterdi. Mirgün Cabas "PKK'nın provokasyon için Tahir Elçi'yi öldürdüğü" iddiaları için "velev ki öyle olsun, onu hedefe kim koydu biliyoruz" diye tweet attı.

Mehmet Altan, Twitter hesabından "Hapse atamadıklarını teker teker öldürüyorlar" yazdı.

Ahmet Şık ise, "Devletiniz teröristtir" tweeti attı.

POLİSİ DE HÜKÜMET Mİ ŞEHİT ETTİ?
Oysa ki PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, aynı saldırıda bir polis memuru da şehit olmuştu. 

***

***

***