16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Ahmet Ağaoğlu: 3 gündür dünyam karardı

Trabzonspor kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'un ligde üst üste aldığı mağlubiyetleri, ekonomik durumu, altyapı, VAR uygulaması ve Aralık ayında yapılacak olan kongreyi değerlendirdi.

25 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ahmet Ağaoğlu: 3 gündür dünyam karardı

İlk olarak Göztepe maçında alınan yenilgiyi ve futbolculara gösterilen tepkiye değinen Ağaoğlu şöyle konuştu:

BU SAĞLIKLI BİR YAKLAŞIM DEĞİL

Ağaoğlu “Bu futbolcular bizim futbolcularımız. Futbolcularımıza her şart altında sahip çıkmak zorundayız. Süper Lig’i bu futbolcularla oynayacağız bu çok açık ve net. Ama diğer taraftan iki hafta içinde alınan iki mağlubiyetin hiçbir savunulacak tarafı yok. Bu mağlubiyetler sonrası hiçbir sebebin arkasına da sığınmıyoruz benim şahsi görüşüm bu. Dediğim gibi şartlar ne olursa olsun futbolcular bizim futbolcularımız sonuçlar ne olursa olsun biz oyuncularımıza sahip çıkmaz zorundayız bu oyuncular bizim oyuncularımız. Galatasaray maçında bağrına bastığın oyuncuları Alanyaspor ve Göztepe maçlarının ardından yerden yere vurmak sağlıklı bir yaklaşım değil. Bu iş yine toparlanır toparlanmaz değil ama bu işi camia olarak toparlayabiliriz. Futbolcuları idam sehpasına çıkarmak, oyuncuları şuan için başkaları ile değiştirme şansımız da olmadığına göre hiç sağlıklı bir yaklaşım değil. Futbolculara gelen her türlü eleştiriyi ben kendi üzerime alırım. Burada futbolcuları eleştirmek yerine beni eleştirsinler veya bu mağlubiyetlerin sorumlusu aranıyorsa bu herşeyin ötesinde yönetim kurulunun başında kulübün başkanı olan insandır ama diğer taraftan bu iki mağlubiyetin bir kere ne savunulacak tarafı var, ne de herhangi bir sebebin arkasına saklanmak hiç doğru bir bakış açısı olmaz. Hatalar yapılmıştır belki sıkıntılarda vardır ama neticesinde bu sorunlar giderilecek şeylerdir. Zaten iki gündür onlarla uğraşıyoruz nerede ne yaptık diye” ifadelerini kullandı.

ÖDEME SIKINTISI PERFORMANSA YANSIYOR MU?

Trabzonspor’da yaşanan ödeme sıkıntısının futbolculara yansıyıp yansımadığı ile ilgili soruya yanıt veren Ağaoğlu “Trabzonspor'da ödeme anlamında sıkıntı yaşanıyor bunu herkes biliyor, bunu çok açık ve net ifade ediyoruz. Ödeme sıkıntısı yaşayan oyuncu bunu kendi içinde mental olarak yaşayabilir bu da konsantrasyonuna yansıyabilir. Bu doğaldır ve her spor branşında olur. Sizin durumunuz ne olursa olsun yeteneğiniz ne olursa olsun şöhretiniz ne olursa olsun. Bana her zaman şu söyleniyor “Oyuncu sahaya çıkana kadardır. Sahaya çıktığında oyundan ve futboldan başka bir şey düşünmez” ben bunu kabul etmiyorum. Oyuncunun kafasında olumsuz bir takım düşünceler varsa bunları oyun içerisinde bir tarafa koymak ve sıyrılmak ister ama pek mümkün değil. Ben spor psikolojisini de iyi bilirim.” dedi.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER VAR

Başkanlık koltuğuna otururken gerekli birikime sahip olduğunu belirten Ağaoğlu “Biz bu kulübün başına gelirken bir takım birikimlerle geldik neyin ne olduğunu bilen bir insanım. İnsanların dediği gibi çık oyna kardeşim demekle bu iş olmuyor. Bugün kim olursa olsun ve özellikle sporda yetenek performans kapasite ve mental olarak oynanır. Mesela bir oyuncu ikili pozisyonda kafaya geç çıkıyor ne diye eleştiriliyor “pozisyonda konsantre olamadı” ve 'pozisyonu süzemedi.' Dnüp onun arkasında bakmak lazım ama tekrar tekrar söylüyorum şartlar ne olursa olsun iki mağlubiyetin hiçbir şekilde sebebe bağlamak mümkün değil. Altını çize çize söylüyorum bu kadroya yakışan skorlar değil bunlar. Biran önce aklımızı başımıza almamız lazım yönetim olarak da alacağımız önlemler var. Teknik kadronun alması gereken önlemler var. Oyuncuların aynı şekilde bizimle beraber aynı şeyleri paylaşarak işin vahametinin farkında olarak gerçek performanslarını sahaya yansıtmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

MAÇIN EN 8 DAKİKA UZAMASI GEREKİRDİ

Türkiye’de bu yıl uygulanmaya başlanan VAR uygulaması ile ilgili değerlendirmede bulunan Ağaoğlu “VAR uygulaması ile sadece şunu söylemek istiyorum bizim müsabakada uygulama ile bir golümüz verildi aynı uygulama ile golümüz iptal edildi. Bizim açımızdan baktığımız zaman bir getirisi ve götürüsü yok. Yalnız sadece şu var VAR süresince tüketilen zaman oyunun sonuna eklenmedi. Benim maçın hakemini eleştireceğim tek nokta burası. O maçın uzatması bana göre 4 dakika değildi. Maçın uzatması net sekiz dakika idi. Orada kaybedilen zamanı bir şekilde hakemlerin çok ciddi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Bazen maç içerisinde bir dakikada hatta otuz saniye içinde neler olduğunu biz biliyoruz. Oyunun geneline baktığımızda kaçan pozisyonlar, direkten dönen top var verilmeyen gol var ama bunların hiçbir tanesi bu mağlubiyeti hafiflettiremez.” dedi.

ONUR VE BURAK’IN ELEŞTİRİLMESİ

Trabzonspor’da özellikle Onur ve Burak üzerinde yoğunlaşan ağır eleştirilere değinen Ağaoğlu “Bunu tasvip etmek mümkün değil. Galatasaray maçı sonrası bu oyuncuları bağrımıza bastık. O zaman böyle maçlarda oyuncuları göklere çıkartmayalım alınan mağlubiyet sonrası da oyuncuları yerlere indirmeyelim. Söylediğim gibi bu sefer oyuncunun kafasındaki olumsuz faktörler ve düşüncelere bir yenisini ekliyoruz. Biz varsak seyircimizle varız taraftarımızla varız camiamızla varız. Yoksak zaten hiçbir şekilde yokuz. Tabi bu böyle olmamalı netice itibari ile bir eleştiri söz konusu ise tepki söz konusu ise bunun adresi bunun başındaki adamdır ve ve görüntü itibari ile bu da benim. Bu oyunculara her türlü sahip çıkmamız lazım. Bundan sonraki maçlarımızı bu oyuncularımızla oynayacağız. Başka hiç şansımız yok. Şartlar ne olursa olsun oyunculara desteğimizi hiçbir şekilde çekmememiz lazım hele hele olumsuz tezahürat ve olumsuz hareketler gerçekten ilerde oynayacağımız maçlarda çok olumsuz olarak da yansıyabilir.” ifadelerini kullandı.

AĞAOĞLU ARALIK’TA GİDECEK Mİ?

Ağaoğlu, kendisinin futbolculara söylediği “Bizim sözleşmemiz yok, Aralık’tan sonra belki yokuz” tarzındaki söylemlerinin farklı yönlere çekildiğini kaydederek “Benim Aralık ayından kastım şu tabi herkes anlamak istediği gibi anlıyor. Bize genel kurulun vermiş olduğu görev süresi Aralık ayına kadar ben bunu vurgulamaya çalışıyorum. Ondan sonrası için önümüzdeki yıl şunları yapacağız dediğiniz yerde bir defa genel kurulun kararına tahakküm koymuş oluyorsunuz. Bir kere ne benim ne de başkasının böyle bir niyeti yok. Onu taktir edip karar verecek olan genel kuruldur. Göreve devam edip etmeyeceğimizin kararı genel kurul delegesinin taktiridir. Bizim görev süremizin Aralık ayına kadar olduğunu ve genel kurulun bize vermiş olduğu sürenin bu olduğunu Trabzonspor kongre üyelerinin hür iradelerine olan saygımı ifade ediyorum. Genel Kurul delegelerine saygım bu şekilde anlaşılıyorsa o zaman bunun arkasında farklı şeyler aramak lazım diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

1461’DEN 4-5 FUTBOLCU…

Ağaoğlu, hafta sonu U21 takımı ile 1461 Trabzon’un maçlarını takip ettiğinin hatırlatılması üzerine “ 1461 Trabzon ve alt kategorilerde belirli bir program uyguluyoruz. O program başarı ile yürüyor. Özellikle yöneticimiz Haluk Şahin tüm zamanını 1461 Trabzon takımı ile geçiriyor. Ben 1461 Trabzon takımını beğendim. 1461 Trabzon'a baktığımız da yaş ortalaması 21 olan bir takımdan bahsediyoruz. Yaşı kemale ermiş futbolcu oynatmıyoruz. Amacımız da bu. Genç oyuncularımızın maç tecrübesi kazanmasını istiyoruz. 1461 Trabzon takımını beğendim isim zikretmeyeceğim ama özellikle 4-5 futbolcumuz üzerlerine koyarak giderlerse bu oyuncular birkaç yıl içinde A takımda kendilerine yer bulabilecek oyuncular.U21 takımına gelince U21 takımının Göztepe maçını izledim gerçekten güzel futbol oynuyorlar yüreklerini ortaya koyarak oynuyorlar. Teknik kapasitesi çok yüksek oyunculardan kurulu bir ekip.” dedi.

ALTYAPI KOORDİNATÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜM

Alt Yapı Koordinatörü Hamit Cihan ile görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Ağaoğlu “Kendisinden bir brifing aldım sistem ile alakalı olarak. Çok bilgili ve deneyimli bir insan. Uygulamaya çalıştığı program tam bir akademik alt yapı programı. Bir takım ihtiyaçları vardı onları da bu hafta içinde gidereceğiz. Alt yapı dediğimiz oluşum 4-5 yıl sonra meyvelerini verir. Kimse 4-5 yıl beklemez bu şehirde ama A takım bir yarış verirken alt kategorilerde bu programı oluşturmamız lazım. Alt yapıya sadece bizde oynayan oyuncular değil diğer amatör kulüplerin alt yapılarında forma giyen yaklaşık 32 civarında oyuncuyu alt yapı kadromuza dahil ediyoruz. Akademi de derslikler oluşturduk. Aynı zamanda çocukların okul hayatlarını devam ettirecekleri, derslerinden uzak kalmayacakları 8 öğretmeni de part time olarak kadromuza aldık onlar bu dersliklerde görev yapacaklar bu süreç içerisinde.” ifadelerini kullandı.

3 GÜNDÜR DÜNYAM KARARDI

Ağaoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı;

“ İşin gerçeği 3 gündür dünyam karardı. Yaşıyor muyum yaşamıyor muyum bende bilmiyorum. Bu işin benim için kötü tarafı biz tribünlerden gelme insanlar olduğumuz için o tribün heyecanını üzerimizden atamıyoruz. Göztepe maçı bitiminde yanıma 6 yaşında bir çocuk geldi. Çocuk hüngür hüngür ağlıyor. Annesi geliyor “al oğlum kendin söyle başkana” dedi. “Ne oldu, neden ağlıyorsun” dedim, “ben her maçtan sonra ağlamak zorunda mıyım” demiş annesine . Tabi bunlar zor işler. Sorumluluğu zor, görev zor bir görev süreç zor bir süreç. Galatasaray maçından sonra “o sene bu sene şampiyonluk geliyor “ ifadeleri kullanılıyordu. Şampiyonluk o maçla ne geldi ne de vermiş olduğumuz maçlarla gitti bu böyle biline. Ama yanlışlardan dönüp doğruları bulduğumuz anda bu işin üstesinden gelinmeyecek diye bir kural yok bütün çabamız bunun için ama gerçekten işimiz çok zor. Moral olarak camianın moralinin bozulduğu yerlerde sizin moralinizin üst seviyede tutmanız lazım. Takımı derleyip toparlayarak bu olumsuzluklardan onları sıyıracak olanlarda bizleriz. Yöneticiler olarak bu kolay bir şey değil ama bütün bu faktörleri göğüslemek zorundasınız.”

(Haber61)