25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başakşehir Almanya'dan eli boş dönüyor

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Medipol Başakşehir ilk maçında Almanya temsilcisi Leipzig'e konuk oldu. Maçın ilk 20 dakikasında yenilen gollerle 2-0 geriye düşen Başakşehir, Şampiyonlar Ligi ilk maçında sahadan mağlup ayrıldı.

20 Ekim 2020 Salı 20:59 - Güncelleme:
Başakşehir Almanya'dan eli boş dönüyor

Temsilcimiz Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına RB Leipzig deplasmanında çıktı. Red Bull Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0'lık skorla kazandı ve Başakşehir ilk maçından puansız ayrıldı.

Alman temsilcisine galibiyeti getiren goller, 16. ve 20. dakikalarda İspanyol sol kanat oyuncusu Angelino'dan geldi. Orijini sol bek olan ve 3'lü savunma ile oynayan RB Leipzig'in sol kanatında oynayan Angelino, son 3 maçında 4 kez ağları sarsmayı başardı.

Grubun 2. haftasında Başakşehir evinde Paris Saint-Germain ile karşılaşacakken, RB Leipzig ise Manchester United deplasmanına konuk olacak.

CAIÇARA SAKATLANDI VE HASTANEYE KALDIRILDI

Başakşehir'de sakatlık şoku yaşanıyor. Brezilyalı sağ bek Caiçara, karşılaşmanın 30. dakikasında bir sakatlık geçirdi ve yerde kaldı. Yerini Berkay Özcan'a bırakan başarılı futbolcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BAŞAKŞEHİR'İN 31. AVRUPA MAÇI

Medipol Başakşehir, Leipzig mücadelesiyle Avrupa kupalarında 31. karşılaşmasına çıktı. Turuncu-lacivertli ekip, 31 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyet yaşadı.

Söz konusu müsabakalarda 32 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 47 gole engel olamadı.

DEPLASMANDA 16. MÜSABAKA

Turuncu-lacivertli ekip, Leipzig mücadelesi ile Avrupa kupalarında 16. kez deplasmanda ter döktü.

Medipol Başakşehir, bu maçla birlikte rakip sahalarda çıktığı 16 müsabakada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşadı.

Turuncu-lacivertliler, deplasmandaki 16 maçta 17 gol atarken, kalesinde 33 gol gördü.

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında deplasmandaki ilk galibiyetini, 2017-2018 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets karşısında 2-1'lik skorla elde etti.

Turuncu-lacivertliler, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında dış sahada Wolfsberger'i 3-0, Borussia Mönchengladbach'ı ise 2-1 yendi.

ALMAN TAKIMLARINA KARŞI 5. MAÇ

İstanbul ekibi, Alman takımlarıyla 5. kez karşı karşıya geldi.

Turuncu-lacivertli ekip, geçtiğimiz sezonlarda UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim ve Borussia Mönchengladbach ile aynı gruplarda yer aldı.

Medipol Başakşehir, 2017-2018 sezonunda eşleştiği Hoffenheim ile İstanbul'da 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 3-1 yenilmişti. Okan Buruk'un takımı, geçtiğimiz sezon ise Borussia Mönchengladbach ile İstanbul'da 1-1 berabere kalırken, Almanya'da güçlü rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Maç başladı.

2' Leipzig maça baskılı başladı. Sağ kanattan gelişen atakta Mukiele'nin ortaladığı top kaleci Mert'te kaldı.

5' Kornerden gelen ortada kafa vuruşunu yapan RB Leipzigli oyuncunun kafa vuruşunu Mert Günok uçarak kurtardı.

9' Etkili geldik. Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortaya Crivelli'den önce hamle yapan Upamecano, tehlikeyi önledi.

13' Yine etkili geldik! Sağ kanattan Rafael'in ortasında penaltı noktasında iyi yükselen Deniz Türüç'ün kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

16' Kevin Kamp'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Angelino, ceza sahasında topla buluştu. Bu oyuncunun dönerek yaptığı vuruşta top kaleci Mert'in solundan ağlara gitti.

20' Medipol Başakşehir'de Epureanu, savunmadan çıkarken topu kaptırdı. Topu kapan Poulsen'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Angelino'nun sert vuruşunda top ağlara gitti: 2-0.

30' Başakşehir'de sakatlanan Jr. Caiçara, sedyeyle sahadan ayrıldı. Berkay Özcan yerine oyuna dahil oldu.

38' Başakşehir'in hızlı gelişen atağında İrfan Can uzaklardan şansını denedi. Yerden giden top kaleci Gulacsi'nin kollarında kaldı.

41' Leipzig'de Upamecano, Visca'ya yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.

43' Medipol Başakşehir'de Rafael, Kamp'la yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

İlk yarı Leipzig'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı hakemin düdüğü ile başladı.

50' Leipzig atağında Hwang sol kanattan topla birlikte son çizgiye indi. Vuruşunda ön direkteki Mert topu iki hamlede kontrol etti.

67' Başakşehir'de Mehmet Topal'ın yerini Demba Ba oyuna girdi.

75' Okan Buruk bu anlarda Hakem Gil Manzano'nun verdiği kararlara bir hayli tepki gösteriyor. Başakşehirli oyuncular da kararlardan memnun değil.

80' Bu anlarda faul düdüklerinin sayısı artmaya başladı. Buna bağlı olarak tempo da bir hayli düştü.

85' Medipol Başakşehir'de Berkay Özcan, rakibine yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

90' Karşılaşma, Leipzig'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.