19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bilal Erdoğan: Belediyeler, amatör sporlara destek vermeli

BiLAL ERDOĞAN: 2018‘de futboldaki 3 büyük kulübün borçları için ödediği faiz 650 milyon lira. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın 56 federasyona aktardığı toplam kaynak 400 milyon lira. Amatöre destek şart.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bilal Erdoğan: Belediyeler, amatör sporlara destek vermeli
TÜRKİYE Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir dizi açılış ve ziyaret için Antalya’ya gelen Erdoğan, Manavgat Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Bilal Erdoğan burada okla atış yaptı. Erdoğan, gelen bir soru karşısında Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın elindeki imkanların kısıtlı olduğunu aktardı. Bilal Erdoğan, şunları söyledi: Türkiye’de herkes bir futbol takımı taraftarı. 2018 yılında futboldaki 3 büyük kulübün borçları için ödediği faiz 650 milyon lira. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın 56 federasyona aktardığı toplam kaynak ise 400 milyon lira.
 
GEREKLİ KAYNAK AKTARILDI
 
Aradaki farkı görüyorsunuz. Amatör branşlar ve okul sporlarında takımlara destek konusunda yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Belediyeler, amatörlerde takımlara ve sporculara, ulaşım, forma ve diğer malzemelerde destek vermeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı olduğu dönemde amatöre kaynak aktarıldı, başta güreş olmak üzere birçok amatör spor dalı desteklendi.