26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ahmet Ağaoğlu'ndan ''Avrupa'dan men'' açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA'nın bordo mavili kulübe vermiş olduğu 'Avrupa'dan 1 yıl men' kararıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

4 Haziran 2020 Perşembe 11:01 - Güncelleme:
Ahmet Ağaoğlu'ndan ''Avrupa'dan men'' açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA'nın bordo mavili kulübe vermiş olduğu "Avrupa'dan 1 yıl men" kararıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Ağaolğlu, UEFA'nın yanlış bir değerlendirmesi sonucu böyle bir kararın çıktığını ve bu kararın CAS'tan döneceğine inancının tam olduğunu açıkladı.

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"CAS'A İTİRAZ EDECEĞİZ"

"Bu cezanın ivedilikle CAS'a taşınması kararını verdik. Hazırlıklarımız başladı, çalışmalarımız devam ediyor. Benzer bir sıkıntıyı geçtiğimiz sene farklı boyutlarda yaşadık. Oradan verdiğimiz mücadeleler neticesinde Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etmiştik."

"UEFA YANLIŞ DEĞERLENDİRME YAPMIŞ"

"Yaptığımız araştırmalar sonucunda UEFA'nın yanlış bir değerlendirme yaptığını gördük. Bu kararın CAS'tan geri döneceğine inancımız tamdır. Mücadelemizi vermek için her türlü hazırlığı yaptığımızdan camiamız emin olsun."

"BU KARARIN CAS'TAN DÖNECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR."

"Ne kadar haklı olursanız olun mücadele yapmadan, savaşmadan elde edilen başarı yoktur. Yönetime geldiğimizden beri sadece futbolla uğraşmadığımız kamuoyunun malumudur. Bugün itibariyle İsviçre'deki hukuk büromuzla birlikte hukuki süreci başlattık. Yanlış değerlendirme sonucu alınan bu kararın CAS'tan döneceğine inancımız tamdır."

"BÜTÜN ENERJİMİZ LİG VE KUPADA OLSUN"

"2019'da yaptığımız mücadelenin biraz daha kapsamlısını vereceğiz. Mücadelemizde haklı olduğumuzdan en ufak bir şüphemiz yok. Camiamızdan bütün enerjileriyle önümüzdeki lig ve kupa maçlarına odaklanmalarını rica ediyorum."

"TFF DE BİZİMLE BİRLİKTE"

"TFF bu dosyada bizimle birlikte mücadele ediyor. Verilen karar UEFA'nın bağımsız bir organı tarafından verildiği için UEFA'ya da tepki göstermek doğru değil."

"CAS SÜRECİ UZAYABİLİR"

"Oyuncularımıza şunu söyledim; 'siz şampiyon olun, biz de sizi Şampiyonlar Ligi'ne götürelim.' Şampiyon olmak onların görevi, Şampiyonlar Ligi'ne götürmek ise bizim görevi. CAS süreci uzayabilir ama sürecin uzaması bizim aleyhimize değildir."