19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Fenerbahçe Antalya'dan lider dönüyor

Süper Lig'in 7. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Antalyaspor'a konuk oldu. İki takımında 10 kişi kaldığı maçta sarı lacivertliler 2-1'lik skorla maçtan galip ayrıldı.

2 Kasım 2020 Pazartesi 18:59 - Güncelleme:
Fenerbahçe Antalya'dan lider dönüyor

Süper Lig'de 7. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Antalya Stadı'nda oynana karşılaşmada kazanan 2-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Ozan Tufan ve 84. dakikada (penaltı) Diego Perotti kaydetti. Maçın 62. dakikasında oyuna giren Perotti, ilk maçında fileleri havalandırdı. Antalyaspor'un tek golü 52. dakikada Lukas Podolski'den geldi.

Fraport TAV Antalyaspor'da 45. dakikada Serdar Aziz'e müdahalesi sonrası kırmızı kart gören Adis Jahovic, takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe'de 81'de oyuna Giren Sinan Gümüş, 90+6'da arka arkaya gördüğü iki sarı kart sonrasında oyundan atıldı.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 17'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Fraport TAV Antalyaspor 8 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Fraport TAV Antalyaspor, Kasımpaşa'ya konuk olacak. Fenerbahçe, İttifak Holding Konyaspor'u ağırlayacak.

ANTALYASPOR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor, Fenerbahçe karşısında son oynadığı Medipol Başakşehir maçının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. Antalyaspor'da yolların ayrıldığı teknik direktör Tamer Tuna'nın geçen hafta ilk 11'de şans verdiği Amilton'un, Medipol Başakşehir mücadelesinde kırmızı kart görerek cezalı durumuna düşmesi nedeniyle 1'i zorunlu 2 değişiklik yapıldı.

Medipol Başakşehir karşılaşmasında ilk 11'de forma şansı bulan Ersan Adem Gülüm, yedek kulübesinde oturdu.

Amilton ile Ersan Adem Gülüm'ün yerine 11'de Gökdeniz Bayrakdar ve Jahovic'e yer verildi.

FENERBAHÇE'DE SERDAR AZİZ 11'E

Süper Lig'in 7. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, son oynadığı Trabzonspor maçının ilk 11'ine göre 1 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Erol Bulut, geçtiğimiz hafta oynadıkları Trabzonspor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Mauricio Lemos'u yedek kulübesine çekerken, bu oyuncunun yerine Serdar Aziz'i ilk 11'de görevlendirdi.

Antalya Stadı'nda oynanan müsabakada sarı-lacivertli takımın ilk 11'inde Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Marcel Tisserand, Serdar Aziz, Caner Erkin, Ozan Tufan, Luiz Gustavo, Dimitris Pelkas, Jose Sosa, Enner Valencia ve Mbwana Samatta yer aldı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Harun Tekin, Filip Novak, Mauricio Lemos, Nazım Sangare, Diego Perotti, Mert Hakan Yandaş, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Papiss Cisse ve Kemal Ademi görev bekledi.

Sarı-lacivertlilerde Antalyaspor maçının kamp kadrosuna dahil edilen yeni transfer Arjantinli futbolcu Diego Perotti, ilk kez Fenerbahçe'nin maç kadrosunda yer aldı.

FENERBAHÇE OLDUKÇA İYİ BAŞLADI

Fenerbahçe, Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmaya oldukça etkili başladı. İlk dakikadan itibaren Antalyaspor kalesine çok adamla giden Fenerbahçe, 20 dakikada 6 şutla kaleyi yokladı. Rakip kalede son vuruşlarda etkisiz olan Fenerbahçe, yakaladığı pozisyonlarda sonuç almayı başaramadı.

ADIS JAHOVIC KIRMIZI KART GÖRDÜ

Dakikalar ilerledikçe Antalyaspor hızlı ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı ama kırmızı-beyazlılar da ileride çoğalamadı. Fenerbahçe'nin üstünlüğünde devam eden oyunun 40. dakikasında Antalyaspor'un ilk şutu geldi. Sarı-lacivertliler ise ilk yarıda aradığı golü bulamazken, oyun zaman zaman çalan faul düdükleriyle sıkça durdu. Karşılaşmanın 45. dakikasında Antalyaspor 10 kişi kaldı. Adis Jahovic'in, Fenerbahçe ceza sahasında Serdar Aziz'e müdahalesini faul olarak değerlendiren hakem Bahattin Şimşek, sarı kartını gösterdi. Şimşek, VAR odası hakemlerinin uyarısıyla pozisyonu izledikten sonra sarı kartı iptal edip futbolcuyu direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. İlk yarı da golsüz eşitlikle sona erdi.

OZAN TUFAN GOLÜNÜ ATTI

İkinci yarıya iyi yine istekli başlayan Fenerbahçe, kısa bir süre sonra aradığı golü buldu. Maçın 49. dakikasında sağ kanattan son çizgiye inen Enner Valencia'nın ceza alanı ön çizgisine doğru yerden çevirdiği topa Ozan Tufan gelişine vurdu, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. İyi bir oyun ortaya koyan Ozan Tufan, bu sezon Süper Lig'de ilk golünü atmış oldu.

BERABERLİK GOLÜ PODOLSKI'DEN

Fenerbahçe öne geçmesinin ardından ikinci golü bulma düşüncesindeyken, Antalyaspor'un beraberlik golün geldi. Mücadelenin 52. dakikasında Orgill'in defans arkasına doğru kaldırdığı topta Podolski ceza alanına girerken ayağının üstüyle şık bir vuruş yaptı ve Altay'ın üzerinden topu ağlara yollayarak skoru 1-1 yaptı.

TISSERAND VE SAMATTA KAÇIRDI

Antalyaspor'un beraberlik golünden sonra oyundan düşmeyen Fenerbahçe, rakip kalede yine gol aramaya başladı. Maçın 55. dakikasında Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda Tisserand ön direkte müthiş bir kafa vuruşu yaptı, top az farkla üstten auta gitti. Maçın 56. dakikasında ise Caner Erkin sol kanattan bir kez daha müthiş bir köşe vuruşu kullandı. Kale alanı içinde bu kez Samatta bomboş durumda kafayı vurdu, top yine üstten auta gitti.

FENERBAHÇE DİREKLERE TAKILDI

Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe ikinci gol için baskısını arttırırken, bu kez direklere takıldı. Dakika 57'de Fenerbahçe yine Caner'in nefis ortasıyla etkili oldu. Caner bu kez soldan bindirip ön direğe ortasını kesti, Pelkas'ın kafa vuruşunda direkten dönen top Boffin'in kucağında kaldı. 58'de ise ceza yayının gerisinden Luiz Gustavo çok sert vurdu, üst direğe çarpan top çizginin önüne düştü.

PEROTTI VE CISSE HAMLESİ

Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanında ikinci gol için fırsatlar bulmasına rağmen topu ağlara gönderemeyince, teknik direktör Erol Bulut'tan değişiklikler geldi. Jose Sosa yerini Diego Perotti'ye Dimitrios Pelkas ise yerini Papiss Cisse'ye bıraktı.

VAR İNCELEMESİ, 'DEVAM' KARARI

Fenerbahçe maçın 74. dakikasında Enner Valencia'nın şutunda topun Naldo'ya çarpmasının ardından penaltı bekledi. VAR hakemi Mete Kalkavan, Fenerbahçe'nin elle oynama gerekçesiyle penaltı beklediği pozisyonu Bahattin Şimşek'in izlemesini tavsiye etti. Bahattin Şimşek pozisyonu izledikten sonra 'Devam' dedi.

DİREK, PENALTI, GOL!

Karşılaşmanın 81. dakikasında Sol kanattan içeri yapılan ortada arkaya açılan topu Cisse kontrol etti ve şutunu çekti. Savunma çizgiden çıkardı. Devamında Kemal Ademi'nin şutunu savunma yine çizgiden çıkardı. İnanılmaz pozisyonları kaçıran Fenerbahçe, 83. dakikada penaltı kazandı. Fenerbahçe'de Diego Perotti, ceza alanında Bünyamin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı yaptıran Diego Perotti topun başına geçti ve kaleciyi ters köşeye yatırarak Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi. Kalan bölümde başka gol olmayınca, Fenerbahçe iki golle 3 puana ulaştı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Antalya'da maç başladı.

5' Ozan Tufan topu rakip ceza alanına taşıdı. Pasında Samatta iyi bir kontrol yapamayınca Antalyaspor savunması topu taca yolladı.

11' Rakip sahanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta Sosa ortaladı, penaltı noktası üzerinden Serdar Aziz'in kafa vuruşunda köşeye giden topu Boffin son anda çıkardı.

13' Fenerbahçe yine çok etkili geldi. Soldan Caner'in ortasında Pelkas bıraktı, kale alanı önünde Valencia'nın gelişine vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

19' Caner Erkin'in sol korner direğinden kullandığı köşe vuruşunda Samatta'nın kafa vuruşu direğe de çarparak dışarı çıktı.

24' Fenerbahçe atağında rakip sahada uzun süre paslaşan sarı lacivertlilerde Luis Gustavo kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunu çekti. Top Boffin'de kaldı.

28' Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe açılan topu Samatta kontrol etmek isterken Orgill'in bir müdahalesi oldu. Bu pozisyonda Fenerbahçeliler elle oynama nedeniyle penaltı bekledi ancak hakem devam kararı verdi.

37' Antalyaspor'da Veysel Sarı, Samatta'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

40' Antalyaspor'un ilk şutu Nuri Şahin'den geldi. Uzaktan yaptığı vuruş, kaleci Altay'da kaldı. 

45' Antalyaspor'da Adis Jahovic, VAR incelemesinin ardından 45. dakikada Serdar Aziz'e yaptığı müdahale gereğince direkt kırmızı kart gördü

45+1' Ozan Tufan'ın ceza alanı dışından şutunda top az farkla dışarı gitti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

CANLI ANLATIM (İKİNCİ YARI)

46' İkinci yarı başladı.

GOL! 49' Sağ kanattan son çizgiye inen Enner Valencia'nın ceza alanı ön çizgisine doğru yerden çevirdiği topa Ozan Tufan gelişine vurdu, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 0-1

GOL! 52' Lukas Podolski, Fenerbahçe ağlarını da şık bir aşırtmayla havalandırdı: 1-1

58' Fenerbahçe çok etkili geldi. Caner Erkin'in sol kanattan açtığı ortada kafa vuruşu gerçekleştiren Pelkas'ın topu direkten döndü!

59' Fenerbahçe'nin şutları peş peşe direkten döndü! Ceza yayının gerisinden Luiz Gustavo çok sert vurdu, üst direğe çarpan top çizginin önüne düştü.

64' Fenerbahçe yine kanattan geldi. Bu kez Gökhan'ın sağ kanattan ortasına Papiss Cisse kale alanının önünde kafayı vurdu, top üstten dışarı çıktı.

 72' Bahattin Şimşek, VAR'da. Cisse'nin şutunda Naldo'nun elle oynadığı gerekçesiyle VAR'dan gelen uyarıda pozisyonu izleyen Bahattin Şimşek, "Devam" kararı verdi.

GOL! 84' Penaltıda topun başına geçen Perotti takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

87' Caner Erkin sol kanattan bindirip ortasını yaptı ancak kornere çıkan top sonrası Caner'in ilk pozisyonu için ofsayt bayrağı kalktı.

90' Karşılaşmanın sonuna 7 dakika ilave edildi.

90+6' KIRMIZI KART | Fenerbahçe'de Sinan Gümüş 90+6'da faulden sonra topa vurduğu için sarı kart gördü. Ardından hakeme omuz atan oyuncu direk kırmızı kartla oyundan atıldı.

Maç sonucu: Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe