24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Drogba'nın Meireles şaşkınlığı

Drogba, “Sen Türkiye’deki yabancılar içinde en kariyerli isimlerin başında geliyorsun” sözleriyle Portekizli’nin 18’e girememesine şaşırken, Meireles de “Veli’ye kasıtlı bastığım düşünülüyor ama bunu ‘Yap’ deseler yapamam. Hiçbir canlıya zarar veremem” diyerek kendisini savundu.

25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Drogba'nın Meireles şaşkınlığı
ALTI hafta sakatlıkla boğuştuktan sonra formasına yeniden kavuştuğu ilk karşılaşma olan Beşiktaş derbisinin 30. dakikasında Veli’ye yaptığı hareketle gördüğü kırmızı karttan sonra hem Akhisar Belediye hem de Kardemir Karabük deplasmanında kadroya bile giremeyen Raul Meireles’e, Chelsea’den eski takım arkadaşı Didier Drogba sahip çıktı.

‘MORALİNİ BOZMA’

G.SARAY’IN süperstarını, Karabük deplasmanına götürülmediği için morali oldukça bozuk olan Portekizli yıldızı oynatılmadığı her karşılaşmadan sonra sonra arayıp, terapi yaptığı ortaya çıktı. Milliyet'in haberine göre; son olarak geçtiğimiz günlere eski dostunu arayan Fildişili yıldız, “Seni nasıl oynatmadıklarını gerçekten anlamıyorum. Sen Türkiye’deki diğer yabancılar arasında en kariyerli olanlardansın. Sen moralini bozma ve çalışmalarına devam et” sözleriyle şaşkınlığını açık şekilde dile getirdi.

‘BİLEREK YAPMADI’

DROGBA’NIN bu sözleri karşısından zihinsel olarak rahatlayan tecrübeli orta saha, 13. haftadaki Beşiktaş derbisinde gördüğü kırmızı kart için ise kendisini savundu. Mücadelenin 30. dakikasında Veli Kavlak’ın baldırına bastığı için hakem Cüneyt Çakır tarafından oyundan ihraç edilen 30 yaşındaki milli futbolcu o pozisyonla ilgili olarak “Herkes o anda sinirime hakim olamayıp, Veli’ye kasıtlı faul yaptığımı düşünüyor. Ancak böyle bir şey yok. Bana “Git ve rakibini yaralayıcı hareket yap” diye talimat verseler yapamam. Hiçbir canlıya zarar vermem. Bunu beni tanıyanlar da çok iyi bilir” ifadelerini kullandı.

HATIRLANACAĞI üzere o kırmızıdan sonra bir daha forma şansı bulamayan Meireles için Veli de “Ben hakemin kırmızı vereceğini zannetmedim. Zaten Meireles ayağını hemen çekti ve özür diledi. Bilerek yapmamıştı. Bunlar futbolda olabiliyor. İkili mücadelelerde olabiliyor” ifadelerini kullanmıştı.