20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Duygun Yarsuvat: Biz artık yeni bir seçim yapmak istemiyoruz

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulunu, 22 Eylül'de, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 29 Eylül'de düzenlenmek üzere karar aldığı olağanüstü genel kurul toplantısını iptal etmeye çağırdı.

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Duygun Yarsuvat: Biz artık yeni bir seçim  yapmak istemiyoruz

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen eylül ayı divan kurulu  toplantısının güncel konular bölümünde söz alan Yarsuvat, yönetimin, kulübe ait  gayrimenkullerin değerlendirilmesi başta olmak üzere genel kuruldan bir takım  yetki talibinde bulunacağı olağanüstü kongrenin sarı-kırmızılı camiada  bölünmelere neden olacağını ifade etti.

Duygun Yarsuvat, Galatasaray Kulübünün önemli gayrimenkullere sahip  olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gayrimenkullerimizin değerlendirilmesi tabii ki söz konusudur ama  bunların hiçbirini elden çıkaramayız. Burada satmak sözcüğü kullanılmıyor ama  farklı ifadeler var. Bunları sermaye olarak bir şirkete koyarsanız bu gayrimenkul  artık sizin değildir. Galatasaray'ın hiçbir gayrimenkulünü satmak için böyle  dolaylı bir yolu denememek lazım. Bu, Galatasaray'ın aklıyla alay etmek anlamına  gelir. Bu, bizi rencide edici bir tekliftir. Dolayısıyla gayrimenkullerle ilgili  bu olağanüstü genel kurul maddelerinin hepsinin reddedilmesi lazım. Ayrıca  değerlendirilmek istenen gayrimenkulün önce plan ve projesinin bildirilmesi  gerekir. Sonra genel kuruldan onay istemek icab eder."

Yönetim kuruluna seslenen Yarsuvat, "Yönetim kurulu, lütfen bu toplantıyı iptal edin. Galatasaray'ın daha fazla yara almasına müsade etmeyin. Galatasaray'da bölünme olabilir buna müsade etmeyin. Biz artık yeni bir seçim  yapmak istemiyoruz. Sizlerle yola devam etmek istiyoruz ama mecbur bırakırsanız  istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz." ifadelerini kullandı.

 Toplantında söz alan birçok divan kurulu üyesi de olağanüstü kongrenin iptal edilmesi talebinde bulundu.