18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Feghouli'nin müthiş performansı Fatih Terim'in kafasını karıştırdı

Galatasaray’da büyük beklentileri bir türlü karşılayamadı, 4 milyon Euro’yu bulan maliyeti nedeniyle 10 gün öncesine kadar gönderilecekler listesinin ilk sırasındaydı. Ancak Feghouli 2 maçtır müthiş oynuyor, Fatih Terim’in aklını da şu soru kurcalıyor: “Bu Feghouli satılır mı?’

17 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Feghouli'nin müthiş performansı Fatih Terim'in kafasını karıştırdı

Geçen sezonun başında 4 milyon 250 bin euro bonservisle West Ham’dan transfer edildiğinde, hemen herkesin Cezayirli yıldızla ilgili görüşü aynıydı: Feghouli Süper Ligi kasıp kavurur... Ancak 28 yaşındaki futbolcu bir türlü istenen seviyeye ulaşamadı, her ne kadar ilk yılında 6 gol, 9 asistlik istatistik yakalasa da, beklentiler çok daha fazlaydı. Her şeye rağmen alınan 21. şampiyonluk bireysel performansları gölgede bıraktı.

7 hafta 11’e giremedi

Feghouli sezon başında iyi bir kamp dönemi geçirmesine rağmen, bu kez de Fatih Terim’le daha ilk maçtan sorun yaşadı. Süper Kupa’daki Akhisar mücadelesinde kenardaki hocasıyla tartışan Cezayirli, 7. haftadaki Erzurum karşılaşmasına kadar ilk 11’de şans bulamadı. Tecrübeli futbolcu, Belhanda, Emre Akbaba ve Sinan Gümüş sakatlandıktan sonra ise yeniden formayı aldı. Düzenli oynamaya başladıktan sonra da kalitesini göstermeye başladı.

10 numarada coştu

Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto maçında sahanın yıldızı olan ve 10 numara bölgesindeki performansıyla parmak ısırtan Feghouli, son Başakşehir mücadelesinde de tartışmasız Cim Bom’un en iyisiydi. Yıllık 3 milyon 850 bin euroluk maaşla Galatasaray’ın en çok kazanan futbolcusu olan Feghouli, 10 gün öncesine kadar devre arasında gönderilecekler listesinin ilk sırasındaydı.

Taraftar kalsın istiyor

Ancak Feghouli’nin son düzlükteki müthiş performansı, teknik direktör Fatih Terim’in de kafasını karıştırdı. Tecrübeli hoca, Feghouli’yi ocak ayında gönderip göndermemek konusunda büyük kararsızlık yaşıyor. Sarı-kırmızılı taraftarlar ise Cezayirli futbolcunun mutlaka kalması gerektiği görüşünde.

(Fanatik)