19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Maç sonucu: Trabzonspor 1-1 Fatih Karagümrük

Trabzonspor, Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde evinde Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Bordo-mavili ekip maçtan 1-1 beraberlikle ayrılarak son 5 haftada da galibiyet alamadı.

15 Nisan 2022 Cuma 19:20 - Güncelleme:
Maç sonucu: Trabzonspor 1-1 Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Akyazı'da oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmada konuk ekip Fatih Karagümrük, 45+4. dakikada Lucas Biglia'nın frikik golüyle öne geçti. Trabzonspor, bu gole 58. dakikada Brezilyalı savunma oyuncusu Vitor Hugo'nun ayağından bulduğu golle karşılık verdi ve karşılaşma 1-1 bitti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor'un Süper Lig'de kazanamama serisi 4 maça yükseldi. Bordo-mavililer bu süreçte 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Karadeniz temsilcisi bu beraberlikle puanını ise 73'e yükseltti. Fatih Karagümrük, puanını 47'ye çıkardı.

Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor, Adana Demirspor ile karşılaşacak. Bu maç öncesinde bordo-mavililer salı günü kupada Yukatel Kayserispor'u ağırlayacak. Fatih Karagümrük ligde gelecek hafta GZT Giresunspor ile İstanbul'da karşılaşacak.

AVCI'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırlayan Trabzonspor, geçen hafta Gaziantep FK ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın ilk 11'ine göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, son haftalarda alınan sonuçların ardından Anthony Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür'ü tercih etmeyerek yedek kulübesinde oturttu. Nijeryalı oyuncunun yerine cezası tamamlanan Djaniny, Abdülkadir Ömür'ün yerine de cezası biten bir diğer oyuncu Bakasetas forma giydi.

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Trondsen'in yanı sıra Puchacz, Berat Özdemir ve İsmail Köybaşı, kadroda yer almadı.

Brezilyalı oyuncu Vitor Hugo ile Djaniny, bordo-mavili takımdaki 61. resmi karşılaşmalarına çıktı.

Trabzonspor sahaya; Uğurcan, Peres, Hüseyin, Hugo, Denswil, Hamsik, Dorukhan, Visca, Bakasetas, Djaniny ve Cornelius ilk 11 ile çıktı.

TRABZONSPOR'DA ERKEN SAKATLIK

Trabzonspor'da başın henüz ilk dakikalarında bir sakatlık yaşandı. Bordo-mavili takımda Hüseyin Türkmen sakalandı ve sedyeyle kenara geldi. 24 yaşındaki futbolcunun yerine ise oyuna Yusuf Erdoğan oyuna dahil oldu.

HAMSIK GOLE YAKLAŞTI

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atak Trabzonspor'dan geldi. 18. dakikada Hamsik'in ceza yayından vuruşunu kaleci Emiliano Viviano kurtarmayı başardı.

HAKİMİYET TRABZONSPOR'DA

Trabzonspor, ilk yarının ortalarından itibaren oyunun kontrolünü ele geçirdi. Bordo-mavililer ilk yarıda rakip kaleye akım etse de net bir pozisyon yakalamayamdı. Konuk ekip Fatih Karagümrük ise Trabzonspor'un baskı kurduğu bölümlerde oyunu kendi sahasında kabul ederek, kontra atak ile gol aradı.

GOL KARAGÜMRÜK'TEN GELDİ

Karşılaşmada ilk gol Fatih Karagümrük'ten geldi. İlk yarının uzatma anlarında hızlı gelişen Karagümrük atağında karşı karşıya pozisyonda Levent, Yusuf'un müdahalesiyle yerde kaldı hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Sonrasında pozisyon VAR'da incelendi ve müdahalenin ceza sahası dışında olduğunu belirtti. Karagümrük kritik bir noktadan frikik kazandı. Frikikte topun başına geçen Lucas Biglia harika bir gole imza attı ve takımını 1-0'lık üstünlüğü taşıdı.

BAKESETAS ETKİLİ OLDU

Trabzonspor, kalesinde gördüğü golün ardından hemen karşılık vermek istemedi. İlk yarının son anlarında sağ kanattan Visca'nın ortasında Bakasetas'ın yaptığı kafa vuruşu kaleci Viviano'da geldi.

AVCI'DAN DEVREDE HAMLE

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Bordo-mavililerde Cornelius ve 6. dakikada oyuna giren Yusuf Erdoğan kenara geldi. Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür oyuna dahil olan isimler oldu.

TRABZONSPOR BASKISI VE POZİSYONLAR

Trabzonspor, değişikliklerle birlikte ikinci yarıya daha baskılı başladı ve pozisyonlar buldu. 55. dakikada sol kanattan Anthony Nwakaeme arka direğe doğru müthiş ortaladı. O bölge bomboş pozisyonda vuruşunu yapan Bruno Peres topu üstten auta gönderdi.

HUGO AĞLARI SARSTI

Trabzonspor, 58. dakikada eşitliği yakaladı. Bu dakikada Hamsik'in arka direğe yaptığı ortayı Visca bekletmeden yanındaki Peres'e bıraktı. Onun vuruşu ceza sahası içindeki Vitor Hugo'ya geldi. Hugo'nun sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruş ağlarla buluştu.

ÜST ÜSTE DİREKLER

Trabzonspor, 76. dakikada yine Hugo ile ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada soldan Bakasetas'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya kale önünde Vitor Hugo kafayı vurdu top üst direkten oyun alanına geldi. Bir dakika sonra ise Karagümrük gole yaklaştı. İstanbul ekibinde rakip ceza sahası içinde topla bulunan Samet Onur sol ayağıyla vurdu ancak top direkten oyun alanına geldi.

Trabzonspor, karşılaşmanın kalan dakikalarında daha baskın olan taraf olsa da maçta başka gol sesi çıkmadı ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

18. dakikada sağ taraftan Visca'nın pasında ceza yayının hemen gerisinden Hamsik'in şık vuruşunda, kaleci Viviano sağ üst köşeye doğru giden topu kornere çeldi.

25. dakikada Bistrovic'in ceza alanı içinden sert şutunda, savunmada topa yatarak ayak koyan Vitor Hugo tehlikeyi önledi.

45+1. dakikada Levent Mercan, Yusuf Erdoğan'la mücadelesinde yerde kaldı. Önce serbest atış kararı veren hakem Halil Umut Meler, yardımcısının uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR sisteminden gelen uyarıyla pozisyonun dışarıda olduğu belirlendi. 45+4. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan kullanılan serbest atışta Biglia, meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu: 0-1

45+5. dakikada Visca'nın sağdan ortasında ceza alanı içindeki Bakasetas'ın kafa vuruşunda top, kaleci Viviano'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısını konuk takım, 1-0 önde kapadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

55. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza alanı içinde kaleye yakın mesafeden Peres, kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

56. dakikada Visca'nın sağdan kullandığı köşe atışında, ön direkteki Bakasetas'ın kafa vuruşunda top, kaleci Viviano'da kaldı.

58. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Hamsik'in uzun pasında savunmanın arkasında son olarak Denswil'in vuruşunda Vitor Hugo'nun altıpas içinde dokunduğu meşin yuvarlak, filelere gitti: 1-1

67. dakikada Caner Erkin'in ceza alanı dışından sert şutunda, top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

69. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında sağdan ceza alanına giren Levent Mercan'ın şutunda, top az farkla üstten auta gitti.

76. dakikada Bakasetas'ın soldan ortasında ceza alanı içinde Vitor Hugo'nun kafa vuruşunda, kaleci Viviano iki hamlede tehlikeyi uzaklaştırdı.

77. dakikada ceza alanı sağ çaprazından Samed Onur'un yerden şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'ı geçen top yan direkten döndü.

81. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Viviano tehlikeyi önledi.

82. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında Djaniny'nin indirdiği topu Visca kaleye göndermek istedi. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

90. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Viviano yatarak topu kontrol etti.

Karşılaşma, 1-1 sona erdi.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, Murat Tuğberk Curbay

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Peres, Hüseyin Türkmen (Dk. 7 Yusuf Erdoğan - Dk. 46 Abdülkadir Ömür), Vitor Hugo, Denswil, Dorukhan Toköz, Hamsik (Dk. 85 Koita), Bakasetas, Visca, Djaniny (Dk. 90+1 Kouassi), Cornelius (Dk. 46 Nwakaeme)

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano, Biraschi, Burak Bekaroğlu, Luckassen, Caner Erkin, Biglia, Levent Mercan (Dk. 73 Samed Onur), Bistrovic, Ahmed Musa (Dk. 73 Toure), Karamoh (Dk. 61 Borini), Pesic

GOLLER: Dk. 45+4 Biglia (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 58 Vitor Hugo (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 16 Pesic, Dk. 36 Biraschi, Dk. 45+3 Luckassen (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 45+1 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)