24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Galatasaray, Benfica'nın golcüsü Ferreyra için girişimlere başladı

Gomis'in ayrılmasının ardından önceliğini forvet transferine veren Galatasaray'da Facundo Ferreyra yeniden adaylar arasında yerini aldı.

26 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray, Benfica'nın golcüsü Ferreyra için girişimlere başladı

Bafetimbi Gomis'in ayrılmasının ardından önceliğini forvet transferine veren Galatasaray'da Facundo Ferreyra yeniden adaylar arasına girdi.

Correio da Manha'nın haberine göre, Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi bittikten sonra Benfica'ya transfer olan 27 yaşındaki futbolcunun, Portekiz'e uyum sağlayamadığı ve ayrılmayı düşündüğü ifade edildi. İlk talibin de daha önce de Ferreyra ilgilenen Fatih Terim olduğu belirtildi.

Galatasaray'ın ilk etapta yeni sözleşme imzalayan oyuncuyu kiralamak istediği Ferreyra ve Benfica ile görüşmelerin sürdüğü kaydedildi. Portekiz ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalayan başarılı futbolcu, Benfica'da yıllık 2.2 milyon euro kazanıyor. Bu sezon 6 maçta sadece 1 gol atan Ferreyra 4 milyon euro da imza parası almıştı.

SHAKHTAR'IN YILDIZIYDI

Shakhtar forması altında 115 karşılaşmada görev yapan Ferreyra, 60 gol ve 12 asistle takımına önemli bir katkı sağlarken, takımın vazgeçilmezlerinden biri olmayı başardı. Arjantili golcü geride kalan sezonda 42 maçta 30 gol atarken, 5 asistle de skora katkı sağladı. Tam bir ceza sahası golcüsü olan Ferreyra kafa toplarına da oldukça hakim...

VELEZ'DE PARLADI

Arjantinli futbolcu 14 Mart 1991 tarihinde Lomas de Zamora'da dünyaya geldi. 1.86 metre boyundaki santrafor futbola Banfield'te başladı ve yine aynı takımda profesyonel oldu. Burada gösterdiği performansın ardından 2012 yazında Velez Sarsfield 2 milyon euro bonservisle oyuncuyu kadrosuna kattı. Velez forması ile 25 maçta 17 gol atan futbolcu Avrupa kulüplerinin radarına girerken, yeni adresi Ukrayna oldu.

İNGİLTERE YARAMADI

2013 yazında Shakhtar, Ferreyra'yı 7 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı. Burada başarılı grafiğine devam eden golcü futbolcu 2014 yazında 2 milyon Euro karşılığında Newcastle'a kiralandı ancak beklentileri karşılayamadı. 8 maçta sadece 1 gol atabilen Ferreyra 1 sezon sonra geri döndü.