18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Maç sonucu: Lazio 0-0 Galatasaray

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçında deplasmanda İtalya temsilcisi Lazio ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla grupta lider olarak son 16 turuna yükseldi.

9 Aralık 2021 Perşembe 21:37 - Güncelleme:
Maç sonucu: Lazio 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6. maçında Lazio, Galatasaray'ı konuk etti.

Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabaka, 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, E Grubu'nu 12 puanla namağlup lider olarak tamamladı ve son 16 turuna kaldı. Lazio ise 9 puanla 2. sırada yer alarak play-off turuna adını yazdırdı.

Galatasaray'ın son 16 turundaki rakibi 25 Şubat 2022'de çekilecek olan kura ile belli olacak.

Son 16 turunda karşılaşmalar 10 Mart ve 17 Mart tarihlerinde oynanacak.

İLK KEZ NAMAĞLUP

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir grubunu namağlup tamamladı.

G.SARAY'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Lazio'ya konuk olan Galatasaray, son resmi maça göre kadroda 2 değişiklik yaparak sahaya çıktı. Teknik Direktör Fatih Terim, Spor Toto Süper Ligi'nin 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Altay maçının kadrosuna göre, Lazio maçında ilk 11'de değişikliğe gitti. Terim, Lazio karşısında Mustafa Muhammed'in yerine Diagne'ye, Halil Dervişoğlu yerine de Babel'e ilk 11'de yer verdi.

LAZIO'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Ev sahibi Lazio'da İtalyan teknik adam Maurizio Sarri ise Serie A'nın 16. haftasında deplasmanda 3-1 yendikleri Sampdoria maçının kadrosuna göre, Galatasaray maçının ilk 11'inde sadece bir oyuncuyu değiştirdi.

Deneyimli çalıştırıcı, Cataldi'nin yerine bu müsabakada, orta sahanın ortasında Lucas Leiva'ya forma şansı verdi.

SARRI VE TERİM SOHBET ETTİ

Maçtan önce Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri, sarı-kırmızılıların yedek kulübesinin önüne gelerek Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e başarılar diledi. İki teknik adam bir süre sohbet etti.

MURIQI, TERİM'E SELAM VERDİ

Sarri'den sonra Lazio'da yedekler arasında yer alan bir dönem Türkiye'de de top koşturan Vedat Muriqi'in de Teknik Direktör Terim'in yanına gelerek selam verdiği görüldü.

20 BİN KİŞİ İZLEDİ

Karşılaşma öncesinde takımlar sahaya çıkmadan önce Olimpiyat Stadı'nda müzik eşliğinde stat ışıklarıyla şov yapıldı.

Karşılaşmayı Lazio Kulübü Başkanı Claudio Lotito ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas da tribünden izledi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ile Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş da maçı tribünden takip etti.

Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi soğuk havaya rağmen 20 bin civarında futbolsever tribünden izledi. Laziolu taraftarlar, maça ilgi gösterdi.

UEFA'nın, 30 Eylül'de Olimpik Marsilya-Galatasaray maçındaki tribün olayları nedeniyle sarı-kırmızılı taraftarları 2 deplasman maçından men etmesi sebebiyle bu karşılaşmada Galatasaraylı taraftarların yer alması gereken deplasman tribünü boş kaldı. Buna karşın, karşılaşmaya giren az sayıda sarı-kırmızılı taraftarın tribünlerde olduğu görüldü.

AANHOLT'UN KORNERİ DİREKTEN DÖNDÜ

Galatasaray, 42. dakikada bir köşe vuruşu kazandı. Topun başına geçen Patrick van Aanholt, direkt kaleye vurdu. Hollandalı oyuncunun vuruşunda top, direkten döndü ve Zaccagni'niye çarparak oyun alanına geri döndü.

G.SARAY'DA İLK HAMLE 63'TE GELDİ

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ilk oyuncu değişikliklerini 63. dakikada yaptı. Ryan Babel ve Sofiane Feghouli'yi oyundan alan Terim, Emre Kılınç ile Olimpiu Morutan'ı sahaya sürdü. 69. dakikada ise Mbaye Diagne yerine Ömer Bayram oyuna girdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

42. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Van Aanholt'un sağdan kullandığı köşe atışında top doğrudan Lazio kalesine giderken, Zaccagni ve kaleci Strakosha topu gol çizgisinden uzaklaştırdı.

44. dakikada gelişen Lazio atağında, Zaccagni'nin ceza sahası içinde soldan penaltı noktasına ortaladığı topa Immobile vuruş yaptı. Top az farkla üsten dışarı çıktı.

Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61'inci dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Kerem, çizgiye kadar inip ortasını yaptı. Arka direkte Diagne'nin kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

86'ncı dakikada Anderson'un pasıyla ceza yayının hemen üstünde topla buluşan Luis Alberto'nun plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

89'uncu dakikada sağ kanattan gelişen Lazio atağında Felipe Anderson'un ortasını yaptı. Zaccagni kafa vuruşunda Muslera, meşin yuvarlağın sahibi oldu.

STAT: Olimpiyat

HAKEMLER: Del Cerro Grande, Juan Yuste, Roberto Alonso

LAZİO: Strakosha - Hysaj (Dk. 64 Lazzari), Felipe, Acerbi, Marusic, Milinkovic-Savic, Basic (Dk. 73 Luis Alberto), Leiva (Dk.73 Cataldi), Pedro (Dk. 63 Felipe Anderson), Zaccagni, Immobile

GALATASARAY: Muslera- Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu (Dk. 88 Luyindama), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 88 Mohamed), Feghouli (Dk. 63 Morutan), Babel (Dk. 63 Emre Kılınç), Diagne (Dk. 69 Ömer Bayram)

SARI KARTLAR: Felipe (Lazio) - Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Emre Kılınç, (Galatasaray)