20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Maç sonucu: Başakşehir 3-4 Leipzig

Şampiyonlar Ligi H Grubu 5. maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, Alman ekibi RB Leipzig'i ağırladı. İrfan Can Kahveci'nin hat-trick yaptığı karşılaşmada Sörloth 90+2'de son sözü söyledi. Leipzig maçtan 4-3'lük skorla galip ayrıldı.

2 Aralık 2020 Çarşamba 19:59 - Güncelleme:
Maç sonucu: Başakşehir 3-4 Leipzig

Temsilcimiz Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu 5. hafta maçında evinde RB Leipzig ile karşı karşıya geldi. Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan mücadeleyi RB Leipzig 4-3 kazanırken, İrfan Can Kahveci'nin bireysel şovu yaşandı.

Leipzig'e galibiyeti getiren goller, 26. dakikada Poulsen, 43. dakikada Mukiele, 66. dakikada Olmo ve 90+2. dakikada Sörloth'tan geldi. Başakşehir'de yıldızlaşan İrfan Can Kahveci, sonuncusu frikikten olmak üzere 45+2, 72 ve 85. dakikalarda ağları sarssa da mağlubiyeti engelleyemedi.

Bu sonucun ardından grupta 3 puanla son sırada kalan Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi bileti alabilmek için PSG'nin deplasmanda Manchester United'a yenilmesini bekleyecek ve son maçta Fransız rakibini deplasmanda en az 2 farklı yenmeye çalışacak.

Grubun son haftasında PSG - Başakşehir ve RB Leipzig - Manchester United maçları oynanacak.

OKAN BURUK'TAN 2 DEĞİŞİKLİK

Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, grupta oynadıkları Manchester United maçının ilk 11'ine göre iki değişiklik yaptı.

Okan Buruk, Manchester United'a 4-1 yenildikleri maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Alexandru Epureanu'nun yerine Carlos Ponck, Nacer Chadli'nin yerine de Fredrik Gulbrandsen'e ilk 11'de şans verdi.

Buruk, zorlu mücadelede ilk 11'ini, Mert Günok, Rafael, Skrtel, Ponck, Bolingoli, Berkay Özcan, İrfan Can Kahveci, Visca, Deniz Türüç, Gulbrandsen ve Demba Ba'dan oluşturdu.

CRIVELLI, TOPAL VE ALEKSIC DÖNDÜ

Turuncu-lacivertli ekipte, sakatlıkları geçen Enzo Crivelli ve Mehmet Topal ile Kovid-19'u atlatan Danijel Aleksic de maç kadrosunda yer aldı. Üç oyuncu da yedekler arasında forma şansı bekledi.

İstanbul ekibinde tek eksik ise tedavisi devam eden Brezilyalı oyuncu Junior Caiçara oldu.

SKRTEL 100. MAÇINA ÇIKTI

Medipol Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu Martin Skrtel, Leipzig karşısında kariyerindeki 100. Avrupa kupası maçına çıktı.

Slovak oyuncu, bugüne kadar çıktığı 99 Avrupa kupası maçında 1 kez gol sevinci yaşadı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Maç başladı.

3' Leipzig çok tehlikeli geldi. Ceza alanı içinde Forsberg bomboş kaldı. Penaltı noktası üzerinden vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

4' Leipzig'de Mukiele kornerden gelen topta kafayı vurdu! Mert Günok topu kornere çerdi.

14' Başakşehir'de İrfan Can, Visca'nın pasıyla ceza alanı içine girdi. Dönerek vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

23' Leipzig'de Forsberg'in kullandığı köşe vuruşunu altıpasta önünde bulan Haidara'nın şutunu Başakşehir savunması kesti.

GOL! 26' Leipzigli futbolcunun şutunda, Poulsen'e çarpan top gol oldu ve Almanlar 1-0 öne geçti!

31' Başakşehir'de birbirleriyle çarpışan Skrtel ve Bolingoli yerden kalkamadı. Maçın hakemi oyunu durdurup sağlık görevlilerini sahaya davet etti. Skrtel'in durumu iyi ancak Bolingoli oyuna devam edemeyecek.

36' Başakşehir'de sakatlanan Bolingoli yerini Chadli'ye bıraktı.

37' Başakşehir gole çok yaklaştı! Ceza alanı içi sağ çaprazda topa buluşan Demba Ba'nın uzak direğe vuruşunda, kaleci Gulasci son anda topu kornere tokatladı.

GOL! 43' Mukiele'nin golüyle Leipzig 2-0 öne geçti! Poulsen'in ceza sahasının solundan uzak köşeye çevirdiği topa gelişine vuran Mukiele'nin şutu kaleci Mert'in bakışları arasında ağlarla buluştu.

GOL! 45' Temsilcimiz Başakşehir, İrfan Can'ın golüyle farkı 1'e indirdi! Şimdi skor 2-1

İlk yarı sonucu: Başakşehir 1-2 RB Leipzig

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

46' Başakşehir'de Martin Skrtel'in yerine Alexandru Epureanu oyuna girdi.

51' Deniz Türüç'ün sağ kanattan etkili ortasına Epureanu penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

55' Başakşehir tehlikeli geldi! Chadli'nin sol kanattan arka direğe pasında Visca müsait pozisyonda topu üstten auta yolladı! Çok net bir fırsattan yararlanamadık!

60' Leipzig'den üst üste ataklar geliyor! Mukiele'nin sağ kanattan kale önünde pasında Forsberg yakın mesafeden topu auta yolladı! Derin bir nefes aldık!

GOL! 63' Leipzig, Olmo'nun golüyle 3-1 öne geçti!

GOL! 72' Başakşehir'de İrfan Can Kahveci ceza sahasına yakın mesafeden sol ayağıyla topu ağlara yolladı! Fark yeniden 1'e indi: 3-2!

78' Başakşehir'de Mahmut Tekdemir sarı kart gördü.

GOOOOOL! 85' İrfan Can Kahveci frikikten topu ağlara yolladı! Skor 3-3 oldu!

90' Maçın sonuna 3 dakika duraklama işaret edildi.

GOL! 90+2' Leipzig'de Sörloth durumu 4-3'e getirdi.

Maç sonucu: Başakşehir 3-4 Leipzig