19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hem istikrar abidesi hem de alan kapatmada 1 numara

Jailson yerine M.Topal’ı tercih eden Yanal’ın, “Top bizdeyken Topal’a bakılıyor. Olumsuz yönleri var ama topsuz alanda rolü büyük” görüşünde olduğu aktarıldı.

15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hem istikrar abidesi hem de alan kapatmada 1 numara

F.BAHÇE taraftarının, pas oyununda hata yaptığı düşüncesinde olduğu Mehmet Topal’dan Teknik Direktör Ersun Yanal, savunma anlamında verdiği katkıdan dolayı oyuncusundan memnun. Tecrübeli orta saha oyuncusunu tercih ettiği için eleştirilen Ersun Yanal da onun bazı yönlerinden hoşnut değil. Yanal da oyuncusunun pas isabetlerinde beklenilen seviyede olmadığı düşüncesinde ancak pozitif yanlarının daha ağır bastığını dile getiriyor. 

ALAN KAPATMADA ÇOK İYİ 

Ersun Yanal milli oyuncuyla ilgili, “Herkes Mehmet Topal’ın top bizdeyken neler yaptığına bakıyor. Evet sadece bu taraftan bakarsanız eleştirilecek yönler bulabilirsiniz. Fakat bir de top rakipteyken neler yaptığına iyi bakın. Çok önemli rolü var. Karşılamada, alan kapatma, savunma yerleşimi ve adam takibinde çok kritik işler yapıyor. Mehmet Topal, bu takımın en önemli parçalarından biridir. Topal çok çalışkan” ifadelerini kullandı. 

TAM BİR İSTİKRAR ABİDESİ 

33 yaşındaki M.Topal, milli takımın da kaptanlığını yapıyor. Geçmişte 3 takım forması olan, ‘Çapa’ görevi yapan tecrübeli futbolcu, tüm hocalarının vazgeçilmezi oldu. G. Saray’da 4 sezonda 123 maça çıkan Topal, 2010’da Valencia’ya gitti, orada da 2 sezonda 59 maça çıktı ve sürpriz goller attı, çıkış yaptığı dönemde F.Bahçe’ye geldi. 2012’den beri F.Bahçe’de mücadele eden Topal, kaptanlığa yükseldi, 290 maçta 24 gol, 24 asist yaptı.

(Aksam)