26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kaan Kançal: Pandemiye kadar esas faaliyetimizde rekor kar elde ettik

Mustafa Cengiz başkanlığındaki Galatasaray yönetim kurulunda yer alan Kaan Kançal, görev yaptıkları süre boyunca kar etmeyi prensip edindiklerine belirtti.

26 Mart 2022 Cumartesi 12:33 - Güncelleme:
Kaan Kançal: Pandemiye kadar esas faaliyetimizde rekor kar elde ettik

Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı devam ediyor.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda basına kapalı gerçekleştirilen ve GSTV'den canlı yayımlanan kongrede bir önceki yönetim kurulunda yer alan Kaan Kançal açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kaan Kançal kendi dönemleriyle ilgili mali raporlar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikleri 2018 Ocak'ta kulübün net borcunun 1 milyar 343,1 milyon lira olduğunu aktaran Kançal, yönetimi devrettikleri 2021 Haziran'da ise bu borcun 2 milyar 291,5 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Kaan Kançal, avro bazında ise 289,7 milyon borçla aldıkları kulübü, 221,1 milyon olarak devrettiklerini aktardı.

Görev yaptıkları süre boyunca kar etmeyi prensip edindiklerine vurgu yapan Kançal, "Derneğimizin pandemiye rağmen kar ettiğini, tüzüğümüzün emrettiği tüm vecibeleri eksiksiz yerine getirdiğimizi, revize bütçeye gitmediğimizi, Sportif AŞ'de pandemiye kadar rekor kırdığımızı, nette 10 yılın ilk ve tek karını açıkladığımızı, en iyi 2 sezon performansına imza attığımızı, UEFA kriterlerinden bir yıl erken çıktığımızı, konsolide de hasılat rekoru kırdığımızı ve pandemiye kadar esas faaliyetimizde rekor kar elde ettiğimizi anlattım." şeklinde görüş belirtti.