19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kumburgazspor tarih yazdı

Süper Amatör Kümeye yükselme Play Off maçında normal süresi ve uzatmaları 4-4 biten maçta Kumburgazspor, B.Çekmece Mimarsinana penaltı atışları sonunda 7-6 üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez Süper Amatör Kümeye yükseldi.

11 Şubat 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kumburgazspor tarih yazdı
Süper Amatör Kümeye yükselme Play Off maçında normal süresi ve uzatmaları 4-4 biten maçta Kumburgazspor, B.Çekmece Mimarsinan’a penaltı atışları sonunda 7-6 üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez Süper Amatör Kümeye yükseldi.
 
4-1 yenik duruma düştüğü maçta skoru 4-4 yaparak uzatmalara taşıyan, üçüncü penaltı atışları sonunda 2-1 öne geçmesine rağmen dramatik bir şekilde eline geçen fırsatı kullanamayan B.Mimarsinan’ın Süper Amatör rüyası da başka bir bahara kaldı.
 
Maç sonunda B.Mimarsinan cephesinde gözyaşları sel olurken, Avcılar Atatürk Stadı’nı dolduran Kumburgazspor taraftarları takımlarını  tribünlere çağırarak şampiyonluk şarkıları söyledi. İki takımın taraftarlarının da büyük ilgi gösterdiği maç tarihi görüntülere sahne oldu.
 
Maça etkili başlayan Kumburgazspor 7. Dakikada Tolga’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunda dengeyi sağlayan B.Mimarsinan 13. Dakikada Şenol’un attığı golle de skoru 1-1 yaptı. İlk yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan Kumburgazspor 39. Dakikada Tolga’nın penaltıdan attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.
 
İkinci yarının başlamasıyla birlikte iki takım da sahaya herşeyini koymaya başladı. İkili mücadelelerin ön plana çıktığı maçta 49. Dakikada Cenk Şıdım ikinci  sarıdan kırmızı kart görünce Kumburgazspor sahada 10 kişi kaldı. Kumburgazspor sahada bir kişi eksik kalmasına rağmen topun arkasına geçerek, sahanın her bölgesinde pres yaparak, topu rakibine vermeyerek oyunu elinde tutmaya devam etti. B.Mimarsinan öne doğru çıkıp rakibine baskı kurmaya çalıştığında da sahasında geniş alanlar bıraktı. Top hem rakibe geçtiğinde hem de topu kazandığında doğru bir oyun planı ile mücadele eden Kumburgazspor 57. Dakikada kontratak bir pozisyonda sol taraftan Ertuğrul Güllük ile yüklendi. Bu oyuncunun çizgiye kadar inerek arka direğe yaptığı  ortayı çok iyi takip eden Murat Bulgur düzgün bir vuruşla skoru 3-1 yaptı.
 
Golden sonra sayısal eksikliğine rağmen doğru oyunu sürdürmeye devam eden Kumburgaz, B.Mimarsinan her topla buluştuğunda sahanın bütün bölgelerinde baskı yaparak rakibinin organize olmasına engel oldu. Kazandığı toplarla da çabuk hücuma çıkan Kumburgazspor 64. Dakikada Murat Bulgur’la bir gol daha bularak 4-1 öne geçti.
 
Golden sonra Kumburgazspor tribünleri 5 tezahüratları yapmaya başladı. Golden sonra kasığında problem yaşayan Ertuğrul Güllük yerini Oğuzhan’a  bırakınca Kumburgaz topu hücuma taşımakta ve oyunu B.Mimarsinan sahasında tutmakta zorlanmaya başladı. Bu bölümde B.Mimarsinan’da savunmada Mustafa Gülbeyaz, ortasahada Muhammet Batur, hücum hattında da Şenol sahne almaya başladı. 3 oyuncunun olağanüstü mücadelesine diğer takım arkadaşları da eşlik etmeye başlayınca B.Mimarsinan topun arkasına  daha çok geçerek oyun üstünlüğünü de eline alarak oyunu Kumburgazspor sahasına yıktı. 67. Dakikada kazanılan penaltı atışını  Yunus Beyaz gole çevirince maça büyük heyecan geldi: 4-2. 69. Dakikada sahneye çıkan Şenol B.Mimarsinan tribünleri ayağa kaldıran golü Kumburgaz filelerine bıraktı: 4-3.
 
74. Dakikada performansıyla  zirve yapan Şenol’un adeta al da at dediği pozisyonda Hami topu boş kale  yerine  auta attı. 81. Dakikada ileri çıkan Mustafa Gülbeyaz köşe atışından gelen topu kafayla filelere gönderince skor bir anda 4-4’e geldi.
 
B.Mimarsinan’da 87. Dakikada ikinci sarı kartını gören Can Ehican kırmızı kartla oyun dışında kalınca iki takım da mücadeleye 10’ar kişiyle devam etmeye başladı. 90+3. Dakikada Kumburgazspor galibiyet golüne çok yaklaştı. Savunmanın düşen pasını yakalayan Tolga Bakay kaleciyi de çalımlamasına rağmen topu boş kale yerine yan filelerden auta atınca Kumburgazspor ayağına kadar gelen fırsatı değerlendirememiş oldu. Kalan sürede başka gol olmayınca maçın normal süresi 4-4 sonuçlanınca 15’er dakikalık iki  uzatma devresine geçildi. İki  takımın  da savunma güvenliğini ön planda tuttuğu uzatmalarda gol sesi çıkmayınca sonucu belirlemek için penaltılara geçildi. B.Mimarsinan’da 118. Dakikada kırmızı kart gören Ferhat oyundan ihraç edildi.
 
Penaltı atışları  büyük nefes kesti. İlk penaltı atışını Kumburgaz kullandı. Topun başına geçen Murat Bulgur’un şutunda kaleci Furkan başarılı olunca Kumburgaz öne geçme fırsatını kullanamadı. Avantajı ele geçiren B.Mimarsinan’da ilk penaltıda topun başına geçen Yunus Beyaz da fazla açılmadan yaptığı vuruşta Hakan’ı geçemeyince ilk penaltı atışlarından gol sesi çıkmadı. Kumburgaz’da ikinci penaltının başına Tolga geçti. Bu oyuncunun vuruşunda Furkan yine gole izin vermeyince avantaj yine B.Mimarsinan’ın eline geçti. B.Mimarsinan’da ikinci penaltının başına geçen Mustafa Elçi skoru ikinci  penaltılar sonunda B.Mimarsinan lehine 1-0 yaptı. Kumburgaz’da üçüncü penaltıda topun başına geçen Emir ters köşeye  mükemmel  bir vuruş yaparak skoru 1-1 yaptı. B.Mimarsinan’da üçüncü penaltının başına geçen Şenol  kalecinin uzandığı köşeden skoru üçüncü penaltılar sonunda 2-1 yaptı. Kumburgaz’da dördüncü penaltıda topun başına geçen Oğuzhan kalenin ortasına yaptığı sert vuruşla skoru 2-2 yaptı. B.Mimarsinan’da dördüncü penaltıda topun başına geçen Hami kalecinin uzandığı  köşeden topu auta atınca  skor 2-2’de kaldı. Beşinci penaltı atışlarında Kumburgaz’dan topun başına geçen Umut Burak kaleciye ters köşe yaparak takımını 3-2 öne geçiren isim oldu. B.Mimarsinan’da beşinci ve kritik penaltı atışında topun başına  Aydın Berk geldi.
 
 Bu oyuncunun vuruşunda gol çıkmayınca Kumburgazspor penaltı atışlarından 3-2 galip ayrılarak toplamda da 7-6’lık skorla Süper Amatör Kümeye yükselen taraf oldu. Maçın son düdüğüyle birlikte Kumburgazspor şampiyonluk kupasını B.Çekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Aslan Polatoğlu’nun elinden aldı.