25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Lucescu gitti, Güneş geliyor

TFF, Rumen Hoca’nın sözleşmesini feshetti. Hazirana kadar hem Beşiktaş’ı hem Milli Takım’ı çalıştıracak Güneş, Arnavutluk maçında Ay-Yıldızlı ekibin başında olacak.

StarSpor12 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Lucescu gitti, Güneş geliyor

VE A Milli Takım’da beklenen operasyon gerçekleşti. Futbol Federasyonu, Ay-Yıldızlı ekibin başında bulunan Mircea Lucescu’nun sözleşmesini feshetti. Rumen çalıştırıcının yerine ise Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş gelecek. Milli operasyon şöyle gerçekleşti. Başkan Yıldırım Demirören, pazar sabahı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Güneş ile görüştü.

İkisinden de milli takım onayı alan Başkan Demirören ardından Luce ile bir görüşme yaparak fesih kararını kendisine iletti ve hizmetleri için teşekkür etti. Rumen çalıştırıcının tazminatı bulunmuyor. Sözleşmeye son verme hakkını elinde bulunduran Futbol Federasyonu, Lucescu’ya sadece 2.5 milyon euro yıllık maaşından kalan 3 ay için hak edeceği 600 bin euroyu ödeyecek.

Demirören, Orman ve Güneş ile bir görüşme daha yaparak, hem Beşiktaş’taki görevine devam etmesini, hem de Milli Takımı çalıştırmasını isteyecek. Güneş, Ay-Yıldızlı ekibin 22 Mart’taki Arnavukluk maçında takımın başında olacak. Beşiktaş sezon sonuna kadar Güneş ile yola devam edecek ardından Guti, Tamer Tuna ve Sergen Yalçın’dan birisi Kartal’ın başına geçecek.