16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

''Uçup kaçmaya gerek yok'' Okan Buruk: Hiç bir takım yenilmez değildir

Şampiyonlar Ligi grup 2. maçında Fransız takım PSG ile karşılaşacak olan temsilcimiz Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk ve milli kaleci Mert Günok maç öncesi açıklamalarda bulundu.

27 Ekim 2020 Salı 19:15 - Güncelleme:
''Uçup kaçmaya gerek yok'' Okan Buruk: Hiç bir takım yenilmez değildir

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ve oyunculardan Mert Günok, Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

"KENDİMİZE GÜVENİ YAKALADIK"

Son 3 maçta daha iyi olduklarını söyleyen Buruk, "Ülke puanı anlamında çok önemli bir maç. Bu sene grupta toplayacağımız puanlar çok değerli. İlk maçta bunu başaramadık ama aynı istekle bu maça hazırlanıyoruz. Dünyanın birçok yerinde bu maç izlenecek. Hem kendimizi, hem de Türk futbolunu temsil etmek anlamında çok önemli bir karşılaşmaya çıkıyoruz. Son 3 maça baktığımızda, oyun olarak üstüne koyarak gidiyoruz, bu çok önemli. Kendimize güveni yakaladık. Leipzig maçında kaybettik ama orada da oyun olarak kötü değildik. Önemli bir kadroyla oynamıştık." dedi.

PSG'nin çok güçlü bir takım olduğunu kaydeden Buruk, "Çok fazla yıldız oyuncuya sahip bir takımla oynayacağız. Bunun zorlukları olacak tabii ki. Oyuncuların yaptığı işlere bazen engel olamıyorsunuz ama biz takım olarak iyi bir oyun oynamaya çalışacağız. Fiziksel olarak da, psikolojik olarak da ligin çok daha yukarısına çıktık, gün ve gün gelişeceğiz." ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR TAKIM YENİLMEZ DEĞİLDİR"

"Dünyanın birçok yerinde PSG maçı izlenecek. Hem kendimizi, hem de Türk futbolunu temsil etmek anlamında çok önemli bir karşılaşmaya çıkıyoruz. Hiçbir takım yenilmez değildir."

"İYİ BİR FUTBOL OYNAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

"PSG çok farklı, çok fazla yıldıza sahip bir takım. Bazen bireysel oyundaki oyuncuların kaliteleriyle yaptıkları işe engel olamıyorsunuz ama biz takım olarak iyi bir futbol oynamaya çalışacağız. Biz hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok daha yukarıya çıktık. Bunu her gün geliştireceğiz."

"UÇUP KAÇMAYA GEREK YOK"

Mert Günok ise, "Zor bir kura çektik. Dünyanın önemli oyuncuların olduğu bir gruptayız. Bu serüven daha zorlu olacak. Maç zorlu geçecek, Çok uçup kaçmaya, özgüvenli sözler söylemeye gerek yok. Kendi takımımızın da, rakibimizin de gücünün bilincindeyiz. İyi analizler yaptık. Leipzig maçındaki hatalarımızı tekrarlamamaya ve daha iyi bir oyun ortaya koymaya çalışacağız. Kendi adıma iyi bir performans ortaya koymaya çalışacağım, önemli bir maç olduğunun hepimiz farkındayız." diye konuştu.

Mert Günok sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen sene, iki kulvarı aynı anda götürebileceğimizi gösterdik. Bu aslında biraz da bütün kulüplerimizin yapması gereken bir durum. Şu an bulunduğumuz noktada, ülke puanı olarak iyi bir durumda değiliz. Çok fazla takımla bu arenada bulunmamız gerekiyor."

"Kendi içimizden çok, Avrupa'ya dönmemiz gerekiyor. Biz geçen sene hem şampiyon olup hem de Avrupa Ligi'nde gruptan çıkıp, bir tur daha ilerleyerek gösterdik. Belki pandemi olmasaydı biraz daha ileri gidebilirdik."