25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ozan Kabak'tan transfer açıklaması! 'Bana gelen bir teklif olmadı'

'7.5 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi ve devlerin ilgisine rağmen sezon sonuna kadar devam kararı alan Galatasaray'ın genç stoperi Ozan Kabak, açıklamalarda bulundu.

9 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ozan Kabak'tan transfer açıklaması! 'Bana gelen bir teklif olmadı'

Son dönemde Galatasaray gündemini en az forvet transferi kadar meşgul etti Ozan Kabak'ın ayrılma ihtimali... İngiltere'den Watford ve Cardiff kulüpleri ile İtalyan devi Inter, 18 yaşındaki stoperin sözleşmesinde yazan 7.5 milyon Euro serbest kalma bedelini ödemeye hazırdı. Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'a kapıyı gösteren teknik direktör Fatih Terim, üç teklifi masada olan Ozan Kabak için pazarlığa girmedi, genç oyuncu da hocasını dinleyip Galatasaray'da kaldı.

Bu süreçte susan ve sadece Fatih Terim'e sarıldığı fotoğrafı paylaşan Ozan Kabak, sessizliğini bozdu.

İşte noktasına virgülüne dokunmadan 2000 doğumlu genç stoperle yaptığımız röportaj:

TRANSFERLE HİÇ İLGİLENMEDİM, BANA TEKLİF GELMEDİ

-Birçok teklif aldın ama kaldın. Avrupa'ya gitmek istedin mi?

Hayallerim ve planlarım arasında her zaman Avrupa'ya gitmek var. Ama önemli olan doğru zamanda doğru takıma gitmek… Bunun için de tecrübesine güvendiğim Fatih Hoca'ya danıştım. Yine danışacağım. İlk yarı bitince ailemle birlikte tatile çıktım. Transferle hiç ilgilenmedim. Zaten bana gelen hiçbir teklif olmadı. Menajerlerim görüşmeleri yaptı. Galatasaray'dan gitmeyi düşünmek için benim bu formadan vazgeçmem gerekirdi. Öyle bir şey olmadı. Ben bu formayı giymekten her zaman gurur duydum.

YİNE FATİH HOCA'YA SORACAĞIM...

-Sezon sonu neler olacak?

Şu an tek odaklandığım şey Galatasaray'ın şampiyonluğu. Elimden gelen en iyi performansı sergilemek ve kendimi geliştirmek... Nasıl daha iyi olabilirim buna konsantre oluyorum. Gelecek sezon nerede olacağımı düşünmüyorum. Sezon sonu yine başta Fatih Hoca olmak üzere tecrübesine güvendiğim kişilerle oturup konuşacağız ve karar vereceğiz.

-Terim'le ilişkin nasıl?

Yazın sakat olduğum dönemde Fatih Hoca'nın benimle ilgili planlarını biliyordum. Bu da bana hem özgüven hem de ayrı bir çalışma motivasyonu sağladı. İdmanlarda daha çok çalıştım. Sonunda o şans geldi ve iyi kullandım. Bu nedenle Fatih Hoca'ya çok teşekkür ediyorum.

-Eğitim seviyeni öğrenebilir miyiz?

Fen Lisesi'ni bitirdim ve üniversiteye geçtim. Özel olarak İngilizce dersleri aldım. Eğitime önem veriyorum, kendimi geliştiriyorum.

KAYBETTİĞİMİZ BİR ŞEY YOK

-Sezonun ilk yarısını değerlendirir misin? Ligde lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisindesiniz...

Benim için sezonun ilk yarısı çok iyi geçti. Hem Süper Lig'de hem Şampiyonlar Ligi'nde iyi performans gösterdiğimi düşünüyorum. Takıma gelirsek; inişli-çıkışlı grafiğimiz oldu, elbette sakatlıklar ve cezalar etkiledi. Ama kaybettiğimiz hiçbir şey yok. 6 puan kapatılmayacak bir fark değil. Aramıza yeni katılan arkadaşlarla çok daha güçlü bir takım olacağız ve ligin sonunda ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum.

HIRSIMIN KURBANI OLDUM

-Oynamaya başladığın ilk dönemde 3 penaltı yaptırdın. Yorumun?

Ben çok hırslı bir yapıya sahibim. O pozisyonlarda da hırsımın kurbanı oldum. Ama hatalarımdan ders aldım.

-Altyapıdan arkadaşların da A Takım'a girmeye başladılar...

Sürekli konuşuyorum. Benden cesaret aldılar. Sonuçta genç bir oyuncu çıktı ve formayı aldı. Fatih Hoca gençlere formayı vermekten hiç çekinmez.

-Van Dijk sana formasını gönderdi. Forma hikayesini dinleyebilir miyiz?

Ömer Abi (Bayram) ile Van Dijk yakın arkadaşlar. Konuşurlarken "Sizde Ozan var, takip ediyorum'' demiş. Bunu duyunca çok mutlu oldum. Ömer Abi de formasını istedi. Güzel bir anı olarak kalacak.

VARANE VE VAN DİJK'İ TAKİP EDİYORUM

-Futbolda bir idolün var mı ya da çekindiğin forvet?

İdolüm yok ama kendi mevkiimde beğendiğim oyuncular var; Liverpool'dan Van Dijk ve Real Madrid'den Varane gibi. Onları takip ediyorum. Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi seviyesinde her oyuncu değerlidir. Ben de her maç öncesi rakip forveti izliyorum, analiz ediyorum. Çekindiğim birisi yok.

A MİLLİ FORMA İÇİN BEKLİYORUM

-A Milli Takım için beklentin var mı?

Milli Takım'da her oyuncu olmak ister. İyi performans veren her oyuncu da Milli Takım için beklentiye girer. Ben de bekliyorum, göreceğiz.

-Forma numaran 43'ün özel bir nedeni var mı?

Sebep Veli Abi (malzemeci). Bir anlamı yok. Aslında sezon başında değiştirebilirdim ama 'Gerek yok. Veli Abi öyle uygun görmüş' dedim.

-Avrupa'da hangi ligde başarılı olacağını düşünüyorsun?

Tüm ligleri takip ediyorum. Elimden geldiği kadar maçları izliyorum. Beğendiğim ligler var İngiltere Premier Ligi ve Almanya Bundesliga gibi... Ama bakınca 'Bu lig bana uygun' diyebileceğim bir lig yok.

EKMEK ALMAYA BEN GİDİYORUM

-Evdeki Ozan Kabak'tan bahseder misin?

18 yaşındaki bir çocuk evde nasıl yaşıyorsa öyle yaşıyorum. Antrenman yoksa ve maç sabahları dışında markete ekmek almaya evin oğlu olarak tabii ki ben gidiyorum. Kardeşim var ama o erkenden okula gidiyor.

-Dizi-film seyrediyor musun?

Favori dizim Breaking Bad.

(Sabah)