23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C, D Grupları'nda ilk maçlar bu akşam oynanan 8 karşılaşma ile başladı. Ronaldo Real'i zefere götüren isim olurken, Juventus deplasmanda Manchester City'i devirmeyi başardı. Manchester United ise sürprzi bir yenilgiyle başladı. İşte toplu sonuçlar ve oluşan puan durumu...

16 Eylül 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

İşte Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam oynanan sekiz karşılaşmanın toplu sonuçları ve gruplarda oluşan son puan durumu...

RONALDO COŞTU, REAL UÇTU!

Real Madrid ve Paris Saint Germain, Şampiyonlar Ligi A grubu'na galibiyetle başladı.

Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk hafta maçlarında Real Madrid, Shakhtar Donetsk'i, Paris Saint Germain de Malmö'yü ağırladı.

Real Madrid 4 - 0 Shakhtar Donetsk
30' 1 - 0 Karim Benzema  
50' Taras Stepanenko - Kırmızı kart
55' 2 - 0 Cristiano Ronaldo (Penaltı)
63' 3 - 0 Cristiano Ronaldo (Penaltı)
81' 4 - 0 Cristiano Ronaldo

Real Madrid sahaya; Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo 11'i ile çıktı.

Shakhtar Donetsk ise sahada; Pyatov, Srna, Kucher, Rakitsky, Azevedo, Fred, Stepanenko, Marlos, Teixeira, Taison, Gladky 11'i ile yer aldı.

İlk yarım saati golsüz geçilen mücadelenin 30. dakikasında sahneye çıkan Fransız golcü Benzema, ağları havalandırdı ve ilk yarı Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

32. dakikada sarısı bulunan Stepanenko, 50. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışıdna kaldı ve Shakhtar'ı 10 kişi bıraktı. 

55. ve 63. dakikalarda kazanılan penaltı atışarını gole çeviren Portekizli yıldız Ronaldo, skoru 3-0'a taşıdı. 81. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ronaldo, hat-trick yaparken, durumu da 4-0'a getirdi. Rakibini 4-0 yenen Real, grubuna 3 puanla başladı.

PARİS SAİNT GERMAİN 2 - 0 MALMÖ 


4 '1 - 0 Angel Di Maria 
61' 2 - 0 Edinson Cavani   

Paris Saint Germain sahada, Trapp; Van der Wiel, Luiz, Silva, Maxwell; Verratti, Motta, Matuidi; Di María, Ibrahimovic, Cavani 11'i ile yer alırken, İsveçli yıldız Ibrahimovic kariyerine başladığı eski takımına karşı mücadele etti.

Malmö ise sahaya, Wiland, Tinnerholm, Bengtsson, Carvalho, Árnason, Yotún,  Adu, Berget, Lewicki, Rosenberg, Djurdjic 11'i ile çıktı. 

Mücadeleye hızlı başlayan PSG, Arjantinli yıldızı Di Maria'nın 4. dakikadaki golüyle üstünlüğü ele geçirdi ve soyunma odasına da 1-0 önde gitti.

61. dakikada Uruguaylı golcüsü Cavani ile rahatlayan PSG, sahadan 2-0 galip ayrıldı ve grububa 3 puanla başladı.

MANU'YA İLK MAÇ SÜRPRİZİ!

PSV Eindhoven, Devler Ligi ilk hafta maçında Manchester United'ı 2-1 mağlup etti.

Devler Ligi B Grubu ilk hafta maçında PSV Eindhoven, evinde Manchester United ile karşılaştı. Philips Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1'lik skorla kazandı ve İngiliz ekibine büyük bir şok yaşattı.

Manchester United, eski PSV'li Memphis Depay'ın 40. dakikada attığı golle öne geçerken, PSV Eindhoven, 45. dakikada Hector Moreno ile beraberliği yakaladı. Hollanda temsilcisi, 57. dakikada Hollanda Milli Takımı'nın da önemli isimlerinden Luciano Narsingh ile 2-1'i yakaladı ve maçı da bu skorla tamamladı.

B Grubu 3. hafta mücadelesinde Manchester United evinde Wolfsburg ile karşılaşacakken, PSV Eindhoven ise deplasmanda CSKA Moskova'ya konuk olacak.

WOLFSBURG, YENİ YILDIZI İLE KAZANDI!

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Wolfsburg ile CSKA Moskova karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk hafta maçında Wolfsburg evinde CSKA Moskova'yı konuk etti. Volkswagen Arena'da oynanan mücadeleyi Alman ekibi 1-0'lık skorla kazandı.

Mücadeelnin ilk dakikalarında rakibine oranla daha etkili gözüken Wolfsburg, son vuruşlarda başarılı olamadı. 40. dakikada sahneye çıkan yeni transfer Julian Draxler, attığı gol ile takımını öne geçirdi. İkinci yarıda iki takımın da yaptığı değişiklikler sonrasında skor değişmedi ve 'Kurtlar' Devler Ligi'ne 3 puanla başladı.

B Grubu'nun 2. hafta mücadelesinde Wolfsburg deplasmanda Manchester United ile karşılaşacakken, CSKA Moskova ise evinde PSV Eindhoven'ı konuk edecek.

SON FİNALİST GALİBİYETLE BAŞLADI

Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’ndaki gecenin önemli maçında son finalist Juventus, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City’i deplasmanda 2-1 yendi

Etihat Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip Manchester City, 57. Dakikada Giorgio Chiellini'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Manchester City deplasmanında 1-0 geriye düşen Juventus, golcüsü Mario Mandzukic'le 70'te skoru eşitledi, Siyah-beyazlılar'ın diğer golcüsü Morata 81'de attığı golle takımına galibiyeti getirdi: 2-1.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları şu şekilde:

A GRUBU

Paris Saint Germain 2-0 Malmoe FF

Real Madrid 4-0 Shakhtar Donetsk

B GRUBU

Wolfsburg 1-0 CSKA Moskova

PSV Eindhoven 2-1 Manchester United

C GRUBU

Benfica 2-0 Astana

GALATASARAY 0-2 Atletico Madrid

D GRUBU

Sevilla 3-0 Mönchengladbah

Manchester City 1-2 Juventus