20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Serdar Gürler: Pişman değilim yine kapak olsun diyorum

Zeki Çelik: Türk seyircisi sayesinde. Onlar sağ olsun. Sinan Bolat: Şükürler olsun. İstenilen futbolu oynadık. Serdar Gürler: İşte milli ruh! 2-0’dan 3-2 almayı başardık. İnşallah bundan böyle galibiyet serisi devam eder.

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Serdar Gürler: Pişman değilim yine kapak olsun diyorum

A Milli Futbol Takımı İsveç’te müthiş bir zaferle kendine geldi. Uluslar Ligi B Grubu ilk maçında Trabzon’da Rusya’ya 2-1 yenilen Türkiye gönül aldı, gelecek için ışık verdi. 2-0’dan sonra müthiş bir reaksiyon gösteren ve karşılaşmayı 3-2 çeviren yıldızlarımız, 2002 ve 2008 ruhunu hatırlattı. Sinan Bolat, “Şükürler olsun. İstenilen futbolu oynadık” derken, Zeki Çelik, “Türk seyircisi sayesinde. Onlar sağ olsun” diye duygularını dile getirdi. Serdar ise “Türkiye ruhsuz” diyen Rus basınına gönderme yaptı: İşte milli ruh! 2-0’dan 3-2 almayı başardık. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Bu galibiyet bize inanmayanlara kapak olsun. Serdar Gürler, bu açıklamasından sonra sosyal medyadan da yanlış anlaşıldığını belirterek, “Türkiye’den kimseyi hedef almadım. Bir Rus gazeteci iyi bir takım olduğumuzu ama ruhumuzun olmadığını iddia eden bir haber yapmıştı. Pişman değilim. Yine kapak olsun diyorum” açıklamasını yaptı. 

Tüyler ürperten yarıs

The Guardian: Gecenin en büyük draması. Türk Milli Takımı fevkalade iki golle maçı kazandı. 

BBC: Sıra dışı geri dönüş. Emre Akbaba’nın mükemmel oyunu ve mükemmel bir sonuç. 

Daily Mail: Afallatıcı. Türkiye iyi başladığı maçta uzun süre yenikti, Hakan Çalhanoğlu’nun golü can simidi oldu. 

UEFA: Emre Akbaba Türkiye’nin kahramanı. 

L’Equipe: Türkiye İsveç’i yere serdi. İsveç 2-0 öndeydi ama Türkiye karşısında tutunamadı. 

Le Figaro: 2-0 önde olan İsveç, Çalhanoğlu ve Emre’nin golleriyle yerle bir oldu. 

Kicker: Günün adamı sonradan oyuna giren ve bitime kısa bir süre kala 2 gol atan Akbaba oldu. 

La Gazzetta dello Sport: İsveç kendini kandırdı, Türkiye son anda işi ele aldı. Çalhanoğlulu Türkler tüyler ürperten bir yarışla, sonucu son dakikalarda değiştirerek İskandinavlara galip geldi. 

Tuttosport: Maçın bitmesine iki dakika kala Tosun’un asistini mükemmel şekilde sonuca bağlayan Akbaba, skoru 2-2’ye getirdi. Galatasaraylı oyuncu, ikinci golüyle de geri dönüşü tamamlamış oldu.

Marca: Lucescu, Dünya Kupası’na katılanları evlerinde şaşırttı ve 2 golün üstesinden geldi. 

(Aksam)