19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Maç sonucu: Villarreal 5-3 Sivasspor

UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Villarreal ile karşılaştı. Toplam 8 golün atıldığı maçta 2-0'dan geriye dönen Sivasspor İspanya'da 5-3 mağlup oldu.

22 Ekim 2020 Perşembe 20:46 - Güncelleme:
Maç sonucu: Villarreal 5-3 Sivasspor

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Sivasspor, ilk maçında deplasmanda Villarreal ile karşı karşıya geldi. Ceramica Stadı'nda oynanan mücadelede 2-0'dan geri dönen, 3-2'den sonra beraberliği yakalayan Sivasspor, sahadan 5-3'lük yenilgiyle ayrıldı.

Villarreal'a galibiyeti getiren goller, 13. dakikada Kubo, 20. dakikada Bacca, 57. dakikada Foyth ile 74. ve 78. dakikalarda Alcacer'den geldi. Villarreal'in 70. dakikada oyuna giren golcüsü Alcacer, oyunu da değiştiren isim oldu.

Sivasspor'un sayılarını ise 33. dakikada Kayode, 43. dakikada Yatabare ve 64. dakikada Gradel kaydetti. Öte yandan Villarreal'de 37. dakikada Bacca'nın kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Samassa gole izin vermedi.

Grubun diğer maçında Maccabi Tel Aviv, evinde Qarabag'ı 1-0'lık skorla mağlup etti.

I Grubu'nun 2. haftasında Villarreal, deplasmanda Qarabag ile karşılaşacakken, temsilcimiz Sivasspor evinde Maccabi Tel Aviv'i konuk edecek.

ÇALIMBAY'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Sivasspor, son lig maçına göre ilk 11'inde 3 futbolcusunu değiştirdi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Kayserispor'a kaşı deplasmanda 3-1 kazandıkları son lig maçına nazaran defansta Ziya Erdal'ın yerine Robin Yalçın ve Goiano'nun yerine de Uğur Çiftçi'ye şans verdi.

Sivasspor'da sakat olan Erdoğan Yeşilyurt'un yerine ise Kayode ilk 11'de yer aldı.

VILLARREAL'DEN ROTASYON

Ev sahibi Villarreal takımı ise Valencia'ya karşı 2-1 kazandıkları son lig maçına göre ilk 11'inde 8 futbolcusunu değiştirdi.

Villarreal teknik direktörü Unai Emery, kalede Sergio Asenjo'nun yerine Geronimo Rulli'ye fırsat verirken, defansta ve orta sahada 3'er, forvette ise 1 futbolcusunu değiştirerek Sivasspor karşısına çıkmayı tercih etti.

Sivasspor'a karşı takımında rotasyona gideceğini önceden açıklayan Emery'nin, ağustos ayında kadrolarına kattıkları ve bu zamana kadar fazla oynama şansı vermediği Japon orta saha oyuncusu Takefusa Kubo'yu da ilk 11'de oynatması dikkati çekti.

Diğer yandan Kovid-19 salgınları önlemleri kapsamında seyirci alınmayan maça, İspanyol basınının yanı sıra yabancı gazetecilerin de ilgi gösterdiği görüldü.

Karşılaşmayı izleyenler arasında Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay, Barselona Başkonsolosu Selen Evcit, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da yer aldı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Maçta ilk düdük çaldı.

4' Villarreal çok adamla etkili gelmek istedi. Take'nin ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Bacca'nın içeriye çevirmek istediği top kaleci Samassa'da kaldı.

GOL! 13' Ceza sahası dışından Chukwueze'nin şutunda kaleci Samassa topu ceza sahasına sektirdi. Topu takip eden Kubo düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

17' Etkili geldiler! Villarreal'in sol kanattan gelişen atağında Alex Baena'nın şutunu Samassa çeldi, devamında Costa topu tamamlamak istedi ancak Samassa yine başarılıydı. Ona çarpan top kornere çıktı.

GOL! 20' Villarreal sağ kanattan geldi. Kubo'nun ara pasıyla ceza alanına sarkan Carlos Bacca bekletmeden sert vurdu, top kaleci Samassa'nın solundan ağlara gitti

25' Sivasspor gole çok yaklaştı! Sivasspor'un sağ taç çizgisi önünden kazandığı serbest vuruşta Faycal Fajr ortaladı, Yatabare'nin penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda köşeye giden topu kaleci Rulli parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

27' Bu kez sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Gradel'in ortasına savunma ters bir kafa vuruşu yaptı, top direğin üzerinden kornere çıktı.

GOL! 33' Savunma arkasına atılan uzun topta Kayode, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kayode'nin düzgün vuruşunda top ağlara gitti.

37' Penaltı vuruşunda topun başına gelen Bacca'nın vuruşunda kaleci Samassa sağına gelen topu çelmeyi başardı.

39' Villarreal kaçan penaltıdan sonra baskıyı artırdı.

43' GOOOOOLLLLLLLL! Sağ kanattan Robin Yalçın'ın ortasında penaltı noktasında iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

45' İlk yarı 2-2 eşitlikle sona erdi

İKİNCİ YARI 

46' İkinci yarı başladı.

49' Kubo'nun ortasında Coquelin kafayı vurdu, savunmaya çarpıp yükselen top kaleci Samassa'da kaldı.

GOL! 57' Villarreal'de sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe iyi hareketlenen Foyt kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 3-2.

GOL!!! 64' Sivasspor'da Gradel kaleyi karşıdan gören noktadan kazanılan serbest vuruşta harika bir vuruşla topu ağlara yolladı: 3-3.

67' Rıza Çalımbay'ın öğrencileri beraberliğin ardından da kontrolü elden bırakmıyor. Villarreal bu bölümde hücuma çıkmakta bir hayli zorlanıyor.

74' Villarreal, Paco Alcacer'in golüyle 4-3 öne geçti. Savunmanın arkasına sarkan Alcacer şutunu çekti kaleciden seken topu kale önünde tamamladı ve golü attı.

80' Yine pozisyon bulan Paco Alcacer'in şutunu bu kez Samassa çıkardı.

90' Karşılaşmayı Villarreal, sahasında temsilcimiz Sivasspor'u 5-3 mağlup etti.