24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor!

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 2021-2022 sezonunda bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

30 Nisan 2022 Cumartesi 19:40 - Güncelleme:
Spor Toto Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor!

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor oldu. 35. haftada Antalyaspor'u konuk eden bordo mavililer, rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve ligde bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Takipçisi Fenerbahçe'nin 9 puan farkla önünde bulunan Trabzonspor, sarı lacivertlilere ikili averajda da üstün durumda olduğu için matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi.

Medical Park Stadı'nda oynanan maçta bordo mavililerin golleri Cornelius ve Dorukhan'dan geldi. Antalyaspor'da ise Ndao ve Wright fileleri havalandırdı. Trabzonspor bu sonuçla puanını 78'e yükseltti ve Süper Lig'i zirvede tamamlamayı kesinleştirdi. 7. sırada yer alan Antalyaspor'un ise 52 puanı bulunuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

3. dakikada ilk etkili atağında Trabzonspor, golü buldu. Djaniny'in pasıda sol taraftan son çizgiye doğru inen Abdülkadir Ömür, topu Cornelius'a yerden aktardı. Bu futbolcu da altı pas içinde dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

25. dakikada sağ taraftan Visca'ın pasında, ceza alanı içinde Djaniny'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

30. dakikada Fernando'nun pasında, ceza alanı içinde Wright, kaleci Uğurcan Çakır'dan kurtardığı topu filelere gönderdi ancak bu oyuncu ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

38. dakikada Hamsik'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası üzerinden Denswil'in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

42. dakikada Ndao'nun ceza alanı içinde yakın mesafeden şutunda kaleci Uğurcan Çakır, tehlikeyi uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada Visca'nın ceza yayı üzerinden çektiği şutta kaleci Boffin, meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Ceza saha içi sağ çaprazından koşu yapan Visca, Cornelius'tan aldığı topta şutunu çekti kaleci Boffin gole izin vermedi.

51. dakikada Haji Wright'ın ceza sahası içinde geriye attığı pasta savunmadan seken top Ghacha'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun pasında altı pas içinde yer alan Ndao boş kaleye topu ağlara gönderdi. 1-1

55. dakikada Siopis'in müdahalesi ile Ndao yerde kalırken, hakem Atilla Karaoğlan pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

56. dakikada beyaz noktada topun başına geçen Fredy'nin vuruşunda kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

62. dakikada Abdülkadir Ömür ile yaptığı verkaç ile ceza sahası içinde topla buluşan Dorukhan Toköz, topu kontrol ederek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Boffin'in altından ağlarla buluştu. 2-1

80. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahası dışından Güray'ın sert şutunda meşin yuvarlak ceza sahası içinde Haji Wright'ın önünde kaldı. Haji Wright'ın bekletmeden yaptığı vuruşta top filelere gitti. 2-2

Maçın uzatma dakikaları oynanırken, bir grup taraftar karşılaşmanın sona erdiğini sanarak sahaya girdi. Yaklaşık 5 dakika duran karşılaşma yapılan anonsun ardından taraftarların sahadan çıkması sonrası tekrar başladı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlandı.

Stat: Medical Park

Hakemler: Atilla Karaoğlan xx, Serkan Ok xx, Kemal Yılmaz xx

Trabzonspor: Uğurcan Çakır xx, Dorukhan Toköz xxx, Stefano Denswil xx (Serkan Asan dk. 86 ?), Vitor Hugo xx, Puchacz xx, Siopis xx (Bakasetas dk. 59 xx), Edin Visca xx, Abdülkadir Ömür xx, Hamsik xx (Berat Özdemir dk. 73 xx), Djaniny xx (Kouassi dk. 73 xx), Cornelius xx (Koita dk. 86 ?)

Yedekler: Erce Kardeşler, İsmail Köybaşı, Ahmetcan Kaplan, Yusuf Erdoğan, Nwakaeme

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Antalyaspor: Boffin x, Bünyamin Balcı x (Gökdeniz Bayrakdar dk. 74 xx), Veysel Sarı x, Naldo x (Kudryashov dk. 86 ?), Güray Vural xx, Fredy x, Fernando xx, Ndao xx (Sinan Gümüş dk. 73 x), Luiz Adriano x (Floranus dk. 86 ?), Doğukan Sinik x (Ghacha dk. 46 xx), Haji Wright xx

Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Bahadır Öztürk, Nuri Şahin, Milosevic, Poli

Teknik Direktör: Nuri Şahin

Goller: Cornelius (dk. 3), Dorukhan (dk. 62) (Trabzonspor), Ndao (dk. 51), Haji Wright (dk. 80) (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Visca, Hamsik (Trabzonspor), Veysel Sarı, Naldo, Ndao (Antalyaspor)

TRABZONSPOR, 7. ŞAMPİYONLUĞUNA ULAŞTI

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, lig tarihinde 7. şampiyonluğuna ulaştı.

En son lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda elde eden Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ligin zirvesinde yer alarak 37 sezon sonra şampiyonluk hasretine son verdi.

Geçen sezon ligin 8. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının ardından göreve gelen Abdullah Avcı ile Karadeniz ekibi, ikinci sezonunda şampiyonluk yaşadı.

7 ŞAMPİYONLUKTA YERLİ İSİMLERLE

Trabzonspor, 7 şampiyonluğunu da yerli isimlerle elde etti.

Bordo-mavili takım, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonunda Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonunda ise Özkan Sümer, döneminde mutlu sona ulaştı.

TRABZON DIŞINDAN İLK İSİM

Trabzonspor'a 37 sezon sonra şampiyonluk sevinci yaşatan Abdullah Avcı, Trabzon dışından ilk kez bordo-mavili takıma bu başarıyı elde ettiren teknik adam oldu.

Daha önce Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer ile olmak üzere 6 şampiyonluk yaşayan Karadeniz ekibi, 7. şampiyonluğunu şehir dışından bir isimle yakaladı.