24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Altay Ana Muharebe Tankının seri üretimi için sözleşme imzalandı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile BMC arasında yürütülen sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Altay Ana Muharebe Tankının seri üretimi için sözleşme imzalandı

star.com.tr9 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Altay Ana Muharebe Tankının seri üretimi için sözleşme imzalandı
SSB ile BMC ile arasında seri üretime ilişkin imzalar atıldı. Bu imza ile birlikte BMC, 250 adetlik tankın üretiminde çalışmaya başlayacak. Bugüne kadar yapılan açıklamalara göre seri üretim hattından ilk tank 18 ay sonra çıkacak. 
 
TSK'nin karadaki en etkili vurucu gücü olacak olan Altay tankının seri üretimine geçiliyor. İşte Altay tankı hakkında bilmeniz gerekenler
 
Seri üretimin ilk aşamasında motor ve transmisyon dışında yurt dışından temin edilen ve yerlileştirilmesinde çok büyük sorun bulunmayan birkaç unsur bulunuyor.
 
Altay, ülkemiz tarafından geliştirilen 3+ nesil ana muharebe tankı
 
Türkiye'nin ilk yerli ana muharebe tankı olma vasfını taşıyan Altay’ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirmesi muhtemel her türden harekât şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO operasyonlarının gereksinimleri göz önünde tutuldu.
 
Altay, modern tanklarda bulunan en güncel teknolojilerle donatıldı.
 
Altay, sahip olacağı müthiş ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket yeteneğiyle TSK'nin sahadaki en önemli araçlarından biri olacak.
 
Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu, yani 4 mürettebat çalışıyor. Altay’ın üzerinde ana silah olarak, pek çok değişik mühimmatı atabilen 120 mm’lik 55 kalibre top mevcut.
 
Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilmesi maksadıyla Altay’a özel yeni nesil atış kontrol sistemi çalışmaları ise devam ediyor.
 
Bu sistem sayesinde Altay, hareket halindeki hedefleri dahi son derece yüksek isabet oranıyla vurabilecek.
 
 
Altay'da, her çeşit tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin olduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesine imkan sağlayan yardımcı sistemler de var.