19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Varank'tan teknolojisever gençlere TEKNOFEST sürprizi

Sosyal meydayı aktif olarak kullanan ve kendisine gelen çağrılara kayıtsız kalmayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu kez de Ankara'dan Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e katılmak isteyen gençlere sürpriz yaparak TEKNOFEST İstanbul'a katılmalarını sağladı.

25 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bakan Varank'tan teknolojisever gençlere TEKNOFEST sürprizi
Bakan Varank'a Twitter üzerinden ulaşan “Yusuff2718” isimli sosyal medya kullanıcısı, "Sayın Bakanım biz Ankara'da ikamet edenler İstanbul TEKNOFEST'e nasıl katılacağız? Şahsım adına ben çok istiyorum ama maddi durumum yeterli değil lütfen yardımcı olun, lütfen! Saygılarımla…" diyerek yardım istedi. Gencin bu isteğine kayıtsız kalmayan Bakan Varank, o kullanıcıyla irtibata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükehir Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Ankaralı gençlerin 20-23 Eylül tarihleri arasında rekor katılımın olduğu ve Türkiye'nin ayağı yere basmayan ilk festivali TEKNOFEST İstanbul’a katılmaları sağlandı.
 
 
SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR ETTİ
 
Bu konuda bakanlıktan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, gerçek Yusuf adlı kullanıcının sosyal medya hesabından paylaştığı teşekkür mesajıyla ortaya çıktı. Yusuf adlı sosyal medya kullanıcısı Festival alanında çektirdiği bir fotoğrafla birlikte Bakan Varank ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
LABORATUVARIN KAPATILMASINI ENGELLEMİŞTİ
 
Bakan Varank daha önce de üniversiteli öğrencilerinin imdadına yetişerek; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi AR-GE Laboratuvarının kapatılmaması, Harran Üniversitesi’ndeki öğrencilerin internet probleminin çözülmesi ve bazı yerleşim yerlerinin teknolojik altyapı sıkıntılarının giderilmesini sağlamıştı.