24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ekşi Sözlük moderatörleri istifa etti

Ekşi Sözlük'te 'entry' (içerik) kontrolü yapan moderatör ekibi toplu olarak istifa etti.

2 Eylül 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ekşi Sözlük moderatörleri istifa etti
Ekşi Sözlük 'ün bazı yazarları, geçtiğimiz sene yaşanan “Nefret Söylemi” başlıklı büyük kavgalardan sonra rahatsızlanmaya başlamışlardı. Sözlük'ün kuruluşundan beri yazar olan isimler 21 Haziran 2011′de tüm yazdıkları şeyleri de silerek Sözlük'ten ayrılmışlardı.

Sözlük moderatörlerinin Ekşi Sözlük yönetimine (Sedat Kapanoğlu ve Başak Purut) yazdıkları açık mektupta istifa nın gerekçesini şu şekilde dile getirdi:

Ekşi sözlük, moderasyon üyesi olan/olmuş 12 adet moderatör için artık eskisi gibi emek vermeye değer bir yer değil. sahip olduğu dinamikler bizi moderasyon yapmaya bağlayamıyor. anlık akışı twitter'a/alelâde bir foruma/facebook duvar yazılarına çok daha yakın ve bu hâliyle de müdahâle edilmekten çok uzak. belki olması gereken bu ama, bizim en azından yönetim kademesinde parçası olmak istediğimiz şey bu değil. üstelik moderatörlüğün kendisi de emek ve zaman isteyen, hayli ağır ve bu titr sahiplerine olumlu geri dönüşü çok az olan gönüllülük üzerine kurulu bir uğraş hâline dönüşmüş. böyle olunca bizi artık yönetim kademesinde tutmayı sağlayacak bir şey kalmamış oluyor...

-Samanyolu haber-