24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Soyuz MS-12 ile yarın uzaya gidecek 3 astronot için hazırlıklar tamamlandı

Üç astronotu yarın Rusya'nın Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürecek Soyuz MS-12 uzay aracının fırlatma öncesi son hazırlıkları yapıldı.

TM Dijital Haber Merkezi - Gökhan Ertaş13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Rusya'nın yarın Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Soyuz FG roketi ile fırlatacağı Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) üç astronotu taşıyacak olan Soyuz MS-12 uzay aracının (kapsülünün) fırlatma öncesi son hazırlıkları tamamlandı.
 
Soyuz MS-12 uzay aracıyla, NASA'dan Nick Hague ile Christina Koch ve Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) Alexey Ovchinin ISS'ye gidecek ve 59’uncu mürettebatı taşımış olacak.
 
14 Mart 16:15'te (TSİ) Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılacak olan Soyuz FG roketi, MS-12 uzay kapsülünü atmosfer dışına taşıyacak.
 
YAKLAŞIK 5 SAATTE ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NA ULAŞACAK
 
TM Dijital Haber Merkezi’indenGökhan Ertaş’ın haberine göre, MS-12, yaklaşık 5 saatlik geri kalan yolunu kendi motorlarıyla tamamlayıp 21:15'te (TSİ) Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak.
 
NASA’nın 2011 yılında Atlantis uzay mekiğinin yaptığı son insanlı uçuşun ardından 9 yıldır ülkesinden uzaya astronot gönderemeyen ABD, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek astronotlarını Rusya'nın Soyuz kapsülleri ile gönderiyor.
 
NASA ve diğer uzay ajansları için mürettebat taşıyan yeni kapsüller üreten SpaceX, Crew Dragon kapsülünü geçtiğimiz günlerde Falcon 9 roketiyle başarıyla Uluslarası Uzay İstasyonu'na göndermiş,  İstasyonnda bir hafta kenetli kalan uzay kapsülü geçtiğimiz cuma günü dünyaya başarıyla geri dönmüştü.
 
Aracın bu testinin başarıyla sonuçlanmasının ardından NASA ve SpaceX yıl sonuna kadar ABD topraklarından ilk insanlı uçuşu gerçekleştirmeyi planladığını açıklamıştı.
 
RUSYA, 2019 YILI İÇİNDE YEDİ UZAY ARACI FIRLATACAĞINI AÇIKLADI
 
Öte yandan Rusya şubat ayı sonunda yaptığı açıklamada, 2019 yılı içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na dördü insanlı üçü de kargo olmak üzere yedi uzay aracı fırlatacağını açıkladı.
 
Rusya, ilk insanlı fırlatmanın, haberimizin de konusu olan MS-12 olacağı, bir sonraki fırlatmaların ise, 6 Temmuz'da gerçekleşeceğini, bu uçuşta da üç kişilik bir ekip daha ISS'ye gitmesini planlıyor. Bu kapsamda, Roscosmos'tan Alexander Skvortsov, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Luca Parmitano ve NASA'dan Andrew Morgan’ın uzay görevine başlaması bekleniyor.
 
Üçüncü insanlı lansmanın (Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilk astronotunun da içerisinde bulunduğu) 25 Eylül'de yapılması planlanıyor.