20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yunan haber kanalı canlı yayında Milli SİHA'larımız Bayraktar ve ANKA'yı övdü

Yunanistan Pire merkezli Skai TV kanalı yaptığı bir canlı yayında 'uluslararası arananlar listesinde olan kişilerin nasıl ileri teknoloji ile öldürüldüklerini' konu alan bir yayın yaptı. Konuya ilk Türkiye'den başlayan kanal, Türkiye'nin sınırları dışında SİHA'ları kullanarak yaptığı operasyonlar sonucu ele geçirilen üst düzey PPK'lı teröristlerin hepsinin SİHA saldırıları sonucu öldürüldüğünü vurguladı.

star.com.tr18 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK mensubu sözde üst düzey 4 teröristin yüksek teknolojili silahlarla öldürmesi, Yunan medyasında gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusundaki terör örgütü PKK/PYD-YPG kamplarının temizleneceğini açıkladığı hatırlatılan haberde, her an gerçekleşebilecek harekat kapıdayken, Türk ordusunun güç gösterisi yaptığı belirtildi.

Yunan Skai TV kanalında gerçekleştirilen programda TSK'nın sınırları ötesinde 20 günlük bir zaman dilimi içerisinde F-16 jetleri ve yerli üretim SİHA'larıyla operasyon gerçekleştirdiği ifade edildi.

Türkiye'nin sınır ötesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla terörde arananlar listesine attığı çizikleri sıralayan Yunan kanalı, bu teröristlerin tümünün ileri teknoloji silahlarla etkisiz hale getirildiğinin altını çizdi.

İşte o yayın:

 

Türkiye bu süreçte şu dört teröristi öldürmüştü:

1. İbrahim Çoban (Atakan Mahir)

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Atakan Mahir kod adlı İbrahim Çoban, Tunceli ve Karadeniz bölgesinde çok sayıda askerimizin ve 1994 yılında 6 öğretmenin şehit edilmesi eylemine katılmıştı.

Tunceli'nin Pülümür kırsalında 12 Ağustos 2018'de düzenlenen operasyonla öldürülen 10 terörist arasında yer alıyordu.

2. İsmail Özden (Mam Zeki Şengali)

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden, terör örgütü PKK'nın sözde yürütme konseyinde yer alıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı ile TSK'nın 16 Ağustos 2018'de ortaklaşa olarak Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesine düzenlediği "Şehit Bebek Bedirhan" operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen Özden'in koordinatları milli İHA ile tespit edilmişti.

 

3. Yusuf Sungur (Brüsk Cizre)

Terör örgütü PKK'nın sözde Botan Saha Halkla İlişkiler Sorumlusu olan Brüsk Cizre kod adlı Yusuf Sungur, 20 Ağustos 2018'de Şırnak'ın Bestler-Dereler Kaval Dağı bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilmişti.

4. Barış Öner (Türk Tarık)

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Türk Tarık kod adlı Barış Öner, terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu'nda yer alıyordu.

4 milyon lira ödülle aranan PKK'lı terörist Öner, Jandarma Özel Operasyon (JÖPER) timlerinin düzenlediği operasyon ile 22 Ağustos 2018'de Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde etkisiz hale getirildi.