19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Siirt'te maden sahasında heyelan

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 3 işçi öldü. Mahsur kalan çak sayıda işçinin kurtarılması için madene Siirt merkez ve Şirvan’dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

DHA- AA17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Siirt'in Şirvan ilçesinin Maden köyünde bulunan bir bakır madeni sahasında heyelan meydana geldi. Diyarbakır, Erzurum ve Van'dan çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi.

Toprak altında kalan 16 işçiden 3'ü hayatını kaybetti. Diğer işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürerken, Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı kriz masası kurdu.

Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesi de göçük altında kaldı.

 

 

 

Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde heyelan sonrası meydana gelen göçükle ilgili bakanları arayarak bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, heyelan sonrası meydana gelen göçüğün ardından ilgili bakanlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yıldırım, göçük ve arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bakanlardan bilgi aldı.

SİİRT VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Siirt'in Şirvan ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçükte, enkaz altında kalan işçilerden 3'nün cesedine ulaşıldığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, Şirvan ilçesi Maden köyünde bulunan bakır madeninde heyelan sonucu göçük meydana geldiği kaydedildi.

Valilik bünyesine kriz masası oluşturulduğu bildirilen açıklamada, "Devam eden arama kurtarma çalışmalarında göçük altından 3 işçinin cenazesine ulaşılmış olup, bölge illerden takviye arama kurtarma ekipleri talep edilmiştir. Bölgede arama kurtarma çalışmaları, AFAD, jandarma ve arama kurtarma ekiplerimizin desteğiyle aralıksız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi