20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Seçimlerin ardından Clinton kalp kırıklığı yaşıyor

ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, seçim mağlubiyetinin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı. ABD medyasına yansıyan haberlerde Clinton'ın, pazartesi günü görüştüğü Demokrat bir vekile, 'Kimse benden daha üzgün olamaz. Kalp kırıklığı bir gecede düzelmez; bu da düzelmeyecek' dediği iddia edildi.

17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Seçimlerin ardından Clinton kalp kırıklığı yaşıyor
Eski Dışişleri Bakanı Clinton, başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Partinin adayı Trump'a kaybetmesinin ardından ilk kez Washington'da düzenlenen 'Çocukları Savunma Fonu' etkinliğinde halkın karşısına çıktı.
 
Ayrıca ABD medyasına yansıyan haberlerde Clinton'ın, pazartesi günü görüştüğü Demokrat bir vekile, "Kimse benden daha üzgün olamaz. Kalp kırıklığı bir gecede düzelmez; bu da düzelmeyecek" dediği iddia edildi.
 
YORGUN VE ÜZGÜNDÜ Konuşmasında ise üzgün ve yorgun olduğu gözlenen Clinton, "Kabul ediyorum; bu gece buraya gelmek benim için hiç kolay olmadı" ifadesini kullandı.
 
'EVDEN HİÇ ÇIKMAK İSTEMEDİĞİM ANLAR OLDU'
 
Seçimin ardından bir hafta adeta evine kapanan Clinton, içinde bulunduğu duruma ilişkin, "Son bir hafta birkaç kez, iyi bir kitap alıp köpeklerimle birlikte bir yere kurulmak ve evden hiç çıkmak istemediğim anlar oldu" değerlendirmesinde bulundu.
 
Clinton, çocuklarla ilgili etkinlikte siyasi konulara sınırlı şekilde değinerek, seçimleri kazanan Donald Trump'tan hiç bahsetmedi. Trump yönetimine dolaylı olarak gönderme yapan Clinton, "Çocuklarımız, ailelerimiz ve ülkemiz için yapacak çok işimiz var" dedi.
 
Ülkenin seçim atmosferinde birlik ve beraberlik görüntüsünden uzaklaşmış olabileceğini dile getiren Clinton, "Şu anda çok mümkün gözükmese de hala üzerine bir şeyler inşa edebileceğimiz ortak bir zeminimiz var" ifadelerini kullandı.
 
Geçen hafta salı günü yapılan 58. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Trump, Demokrat rakibi Clinton'a önemli bir üstünlük sağlayarak ABD'nin 45. Başkanı seçilmişti. 
 
'KAZANAMADIĞINI ÖĞRENİNCE KÜFÜRLER ETTİ, EŞYALARI FIRLATTI'
 
Öte yandan Sol'un The American Spectator'dan aktardığına göre, Clinton seçim gecesi yenildiğini anlayınca 'öfkeden deliye dönmüş.'
 
Haykırmaya başlayan ve küfürler savuran Clinton, mobilyalara vurmaya başlamış ve kampanya ekibindeki kişilere odadaki eşyaları fırlatmaya başlamış. Yardımcıları, 'kontrolsüz bir öfkeye' kapılan Clinton'a kamuoyuna açıklama yapma izni vermemiş. Saatler sonra yatışınca, Clinton kamuoyuna önüne çıkarak "yenilgi" konuşması yapmış. (Sputnik)