25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

THY 15 Temmuz’u anlattı yabancı yanlıştan döndü

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı’nın dün İstanbul’da ağırladığı Avrupalılarla birlikte 15 Temmuz darbe girişimini anlattığı yabancı gazeteci 311 oldu. Aycı “Gazeteciler bize ‘İyi ki buraya gelip, doğru bilgi sahibi olduk’ dediler” diye konuştu.

1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
THY 15 Temmuz’u anlattı yabancı yanlıştan döndü

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, daha önce İstanbul’da misafir ettiği Uzakdoğu, Ortadoğu ve Kuzey Avrupalı gazetecilere anlattığı Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimini dün de İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malta ve Yunanistan’dan gelen gazetecilere anlattı.“Şu ana kadar getirdiğimiz gazeteci sayısı 311 oldu” diyen Aycı, gazetecilerin pek çok konuda yanlış bilgiye sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Şunu söyleyenler bile oldu. Binlerce insanın devlet tarafından katledildiğine dair inanılmaz bir dezenformasyon kampanyası içinde olduklarını, buraya geldiklerinde böyle bir şey olmadığını, yansıtılan haberlerden sahaya çıkanların iktidar karşıtı olan halk olduğu zannedilirken, darbe karşıtı halkımız, milletimiz  olduğunu daha iyi anladılar.

TRAVMAYI ANLAMADIK

Pek çok yanlış bilgiler var. Bu yanlış bilgilerin düzeltilmesi noktasında toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Hatta ‘Bizim ülkemizde bunların yaşanmaması için bize ne tavsiye edersiniz?’e kadar iş geldi. Şunu söylediler. ‘Biz Türkiye’nin ve Türk halkının yaşamış olduğu travmayı, olayın sizdeki yansımasını hiç anlamadık ama buraya geldiğimiz zaman bunun nasıl bir travma olduğunu, bunun ne kadar önemli bir mesele olduğunu, Türk halkının nasıl derinden etkilendiğini ve neden buna bu şekilde tepkiler vermeye çalıştığını şimdi daha iyi anladık. Uçaklarınızdaki, bu konudaki resimlerle, kitaplarla, çeşitli broşürlerle anlatmaya çalıştığınızı buraya gelince daha iyi anladık’ dediler.”  Aycı, ABD ve İsrailli gazetecilerin de geleceğini söyledi.

İşadamlarını, kendi o küçük saraylarına götürdüler

Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanı olduğu dönemde ABD’ye gerçekleştirilen resmi temasla ilgili anısını da anlatan İlker Aycı “Birkaç yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanken ABD’ye yaptığı seyahatte işadamları grubu ile birlikte gittik. Neyle karşılaştık? Önemli müzakereler dururken Beyaz Saray’da. Amerika’nın önemli kuruluşları ile, resmi toplantılar müzakereler dururken bu FETÖ grubunun adamları, gurup grup gelip arabalarla iş adamalarımızı araçlara bindirerek  Pensilvanya’daki kendi o küçük saraylarına götürdüler. Beyaz Saray’dan daha görkemli olan malikaneye götürdüler. İş adamlarımızdan orada baskı yaparak yardımlar topladılar” dedi.