19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Paris’in ‘SUV’arileri

Paris Otomobil Fuarı’na bu yıl SUV’lar damgasını vurdu. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görmeye başlayan bu segment, markaların gelecek vizyonlarından büyük pay alacağa benziyor.

Kaan ZENGİNLİ1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Paris’in ‘SUV’arileri

Avrupa ve Türkiye pazarında hızla büyüyen SUV pazarı tüm markaların iştahını kabartırken, bu pastadan daha çok pay almayı hedefleyen üreticiler yeni modellerini gün ışığına çıkartıyor. Paris Otomobil Fuarı da tam anlamıyla yeni SUV’ların boy gösterdiği bir arenaya dönüştü. Neredeyse her markanın yeni bir SUV modelini sergilediği fuarda, evsahibi olmanın avantajını kullanan Fransız üretici Peugeot başlattığı SUV atağının ilk sinyallerini verdi. Peugeot, Paris ile birlikte MPV sınıfından çıkıp SUV modellerde yoğunlaşacağını resmi olarak açıkladı. Fuarda dünya tanıtımı yapılan 3008, markanın bu alandaki ilk büyük kozu olacak. Yeni Peugeot 3008 yeni ve farklı deneyimler arayan müşterilere hitap ediyor. Göz alıcı yeni nesil Peugeot i-Cockpit, heyecan uyandıran yenilikçi tasarım, PureTech ve BlueHDi üst düzey verime sahip motorlar, EAT6 tam otomatik şanzıman ve üst düzey teknik ekipmanları ile yeni Peugeot 3008 SUV sınıfının en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Yeni Peugeot 3008 markanın SUV tarihinde tamamen yeni bir sayfa açarken, aynı zamanda markayı dünya pazarlarında temsil edecek. Yeni Peugeot 3008 SUV, Paris’in ardından önümüzdeki ay sonundan itibaren Türkiye pazarında satılacak. Paris’te sergilenin ikinci Peugeot yeniliği büyük SUV 5008 de bu sınıfa farklı bir soluk getirmeyi planlıyor. Marka, yeni 5008 SUV modeliyle her geçen gün daha da büyüyen Compact SUV pazarında uluslararası pazarlarda oldukça iddialı.

SAKARYALI C-HR

Toyota Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Yerli SUV C-HR de sahne aldı. Türkiye’de üretilecek olan ve dış tasarımı ilk kez Cenevre’de gösterilen C-segmenti crossover modeli Toyota C-HR, tüm detaylarıyla ilk kez Paris’te sahne aldı. C-HR önümüzdeki aydan itibaren Türkiye’de satışa çıkacak.

AUDI Q5 SAHNEDE

Audi, fuarda Yeni Q5’in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Audi Prologue’un izlerini taşıyan Yeni Q5, bir önceki neslinden 90 kilogram daha hafif gövdesi, yeni sürücü asistanları ve geliştirilmiş yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. Paris Otomobil Fuarı’nda ayrıca A5/S5 Sportsback, RS Q3 ve RS3 Sedan da ilk kez görücüye çıktı.

ELEKTRİKLİSİ ÇIKTI

2016 Paris Otomobil Fuarı’nda, arazi sürüşü odaklı tasarım detaylarıyla E-Serisi ailesine yeni katılan All Terrain modelinin ilk gösterimi yapıldı. Fuarda tanıtımı yapılan diğer bir otomobil ise Vision Mercedes-Maybach 6 oldu.

SKODA KODIAQ İLE İDDİALI

Skoda, Paris’te yeni SUV modeli Kodiaq’ın dünya lansmanını gerçekleştirerek iddiasını daha ileriye taşıdı. Skoda Kodiaq SUV modeli, 2017’den itibaren satışa sunulacak. Markanın modern tasarım dilini bir SUV’a taşıyan Kodiaq, hem çekici bir görselliği hem de sıra dışı pratikliği bir arada sunuyor. Kodiaq şubatta Türkiye’de.