20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İngiltere’den ''DEAŞ'' itirafı

İngiltere Savunma Bakanlığı İslami İşler Müsteşarı Hafız 'DEAŞ'e katılan İngilizlerin sayısı yüzleri buldu' dedi.

16 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İngiltere’den ''DEAŞ'' itirafı

 İngiltere Savunma Bakanlığı İslami İşler Müsteşarı Asım Hafız, terör örgütü DEAŞ'ın saflarına katılan İngilizlerin sayısının yüzleri bulduğunu belirtti.

Hafız, İngiltere'nin Bağdat Büyükelçiliği binasında düzenlediği basın toplantısında, İngilizlerin DEAŞ'a katılımının kendileri için endişe kaynağı olduğuna işaret ederek, "DEAŞ'e katılan İngilizlerin sayısı yüzleri buldu." dedi.

İngiliz hükümetinin vatandaşlarının DEAŞ'a katılımını engellemek için bazı uygulamalar başlattığına değinen Hafız, bu uygulamaların, örgüte katılımda gerilemeye neden olduğunu bildirdi.

İngiliz vatandaşı olan silahlı militanların İngiltere'ye dönmesi konusunda endişeli olduğunu vurgulayan Hafız, "Yetkililer, bu silahlı kişilerin, İngiltere topraklarına girişi sırasında yakalanabilmesi için çok sayıda önlem aldı." diye konuştu.

Hafız, DEAŞ'la mücadelenin sadece askeri çaba ile sınırlı kalmaması aynı zamanda "tekfirci" ideolojiyle de mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, DEAŞ'a Avrupa ülkelerinden 5 bin ila 8 bin kişinin katıldığı, bunların yaklaşık 800'ünün İngiliz vatandaşı olduğu aktarıldı.

Resmi ziyaret kapsamında dün başkent Bağdat'a gelen Hafız, DEAŞ'ı ortadan kaldırmak için ortak koordinasyon çerçevesinde Irak Savunma Bakanlığından yetkililerle bir dizi görüşmeler yapmıştı.