19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

17 yıllık gelenek bozulmaz

Kanarya’da Advocaat Mehmet ve Lens’in yokluğunu Aatıf ve Emenike ile giderir. Volkan Şen faktörüyle de Fener3 puana yakın. Riekerink’in Cim-Bom’u Bruma ve Muslera’ya güveniyor.

ZİYA ŞENGÜL17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
17 yıllık gelenek bozulmaz

Son yılların en ilginç derbisi olacağa benzer. Fenerbahçe kazanmak zorunda. Ola ki, kaybeden Fener olursa, zirveye ligin ilk yarısında havlu atan olur. Fener’in en büyük avantajı Saracoğlu’nda seyircisinin önünde oynamasıdır. Takım olarak taraftarın arzusuna, coşkusuna uyar, saha içi performansını yüksek tutarsa, hedefi olan galibiyete ulaşabilir. Mehmet Topal’ın ve Lens’in yokluğu Fener  için çok büyük kayıp değil. Mehmet yoksa Aatıf var. Aatıf’ın en büyük özelliği dikine oynama arzusudur. Ayrıca pozisyon yakalarsa gol şansı da yüksek.

KALECİ VOLKAN DİKKATLİ OLMALI

Advocaat’ın Lens’in yerine Emenike’yi oynatması gerekir. Çünkü bu oyuncu hem çok güçlü hem de spinter. Fener eğer galip gelirse Volkan Şen sonucu etkileyen en baştaki futbolcu olur. Sarı-Lacivertliler’in yumuşak karnı orta sahasının çok ağır oluşudur. Özellikle Jozef ayağına aldığı topu genellikle enlemesine oynuyor. Dolasıyla hücum bölgesine top ağır aksak gidiyor. Savunmasında bir sıkıntı yok. Yalnız bu maçta kaleci Volkan’ın özellikle Sneijder’ın ani ve sert vuruşlarına karşı hazırlıklı olması şart. Van Persie de artık “Uçan Hollandalı” lakabını taşıyor ise bu maçta geçmişini aratmayacak futbol sergilemeli. Volkan Şen ve Emenike’nin hücuma ağırlık göstereceği toplarla Van Persie ve Sow’dan mutlaka gol atmasını bekliyoruz.

SELÇUK FRENİ

Riekerink’in en tehlikeli silahı Bruma olacak. Çok çabuk ve süratli, adam geçme hünerine sahip. Selçuk İnan’ın Fener’deki Jozef’ten farkı yok. O da enlemesine oynuyor ve takımının el freni gözüküyor. Ama farklı iyi bir tarafı var. O da duran topları kullanma ustalığı. Eren Derdiyok, özellikle kenar orta toplarında hava hakimiyeti yüksek ve kafa topları tehlikeli oluyor. G.Saray’ın yumuşak karnı ise savunmasındaki bireysel hatalar gözüküyor. Kaleci Muslera üstün vasıflara sahip genellikle her maçın kurtarıcısı oluyor. G.Saray’ın kazanması için Sneijder ile Selçuk’un performansı önemli. Kısacası ben bu maçta burun farkıyla Fener’in kazanacağını sanıyorum. Ayrıca bu maçın hakemi eğer bir  numaralı derbi ise o zaman bir numaralı hakemimiz Cüney Çakır olmalı.