25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dost ve kardeş Pakistan halkının ve devletinin ziyaretimiz sırasında göstermiş olduğu misafirperverlik bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

İHA17 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pakistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından ziyaretin iki ülke arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının perçinlenmesine vesile olduğunu belirterek, "Türkiye ile Pakistan arasındaki muhabbetin önümüzdeki dönemde daha da artacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pakistan'a gitti. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra ekonomik işbirliği, terörle mücadele, bölgesel meseleler ele alındı.

Türkiye ile Pakistan arasındaki güçlü kardeşlik bağlarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileriki dönemlerde daha da artacağına vurgu yaptı.

Erdoğan, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Pakistan'a gerçekleştirdiğimiz resmî ziyaret, iki ülke arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının perçinlenmesine vesile oldu. Dost ve kardeş Pakistan halkının ve devletinin ziyaretimiz sırasında göstermiş olduğu misafirperverlik bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu ziyaretimizdeki güzel ev sahiplikleri için Pakistan Cumhurbaşkanı Sn. Memnun Hüseyin ve Başbakan Sn. Navaz Şerif'e teşekkür ediyorum. Lahor ziyaretimizde de bizlere gösterilen teveccüh dolayısıyla Pencap Eyalet Başbakanı Sayın Shehbaz Şerif'e şükranlarımı ifade ediyorum. Türkiye ile Pakistan arasındaki muhabbetin önümüzdeki dönemde daha da artacağına inanıyor, Pakistan halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum."