19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Black Friday 2018 indirimlerine sayılı günler...

2018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da olacak. Fakat internet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Kara Cuma indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyor.

17 Kasım 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Black Friday 2018 indirimlerine sayılı günler...

BLACK FRIDAY 2018 NE ZAMAN?

2018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da olacak. Fakat internet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Kara Cuma indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyor. Bu indirimleri bir haftaya yayan mağazalar oldukça fazla. Bu etkinlik, Amerika’da her yıl Şükran Günü’nden sonraki ilk Cuma günü yapılır. Mağazalar kapılarını sabahın çok erken saatlerinde açarlar ve gecenin geç saatlerine kadar %90’lara varan fiyat indirimleriyle hizmet verirler. Mağazaların sabahın erken saatlerinde açılması nedeniyle insanlar bir önceki geceden mağazaların önünde kamp yaparlar. Türkiye’de mağazalar ve firmalar açılış-kapanış saatlerinde buna uymasalar da yaklaşık olarak aynı oranda indimler görülür.

 

BLACK FRIDAY GÜNÜ NE TÜR İNDİRİMLER BULABİLİRİM?

Black Friday günü ortalama olarak fiyatlarda % 55'e varan indirimler bulunur. Gerçek bir pazarlık avcısı, bazı ürünleri tek bir dolara alma fırsatına bile sahip olabilir!

 

ÜLKEMİZDEKİ ETKİNLİKLER DE ARTIYOR

Özellikle son yıllarda, ülkemizdeki Black Friday etkinliklerinin sayısı da artmış durumda. Black Friday nedir, ne değildir bilen pek fazla yok ama bu günde etiketlerin hayli aşağı düştüğü bir gerçek. Zaten bizi ilgilendiren kısmı da bugünde önemli indirimlerin olması. Yoksa Şükran günüymüş, sonrasıymış, bizleri pek ilgilendirmiyor.Bu kapsamdaki indirimlerin özellikle oyunculara yaradığını söylemek mümkün. Çünkü Steam, PS Plus ve Xbox Live’daki indirimlere dijital olarak erişmek çok daha kolay. Örneğin şu aralar PS Store’da çok makul indirimler mevcut.Kara Cuma henüz ülkemizde tam anlamıyla bir etkinliğe dönüşmüş değil. Fakat şehirlerde artan AVM sayısı, bu etkinliğin daha da yaygın hale gelmesini sağlayacak şekilde.