16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Aksaray’da tarih canlandı 

33. Aksaray Ihlara Kültür Sanat ve Spor Festivali başladı. ‘2. Kılıçarslan’ temasıyla gerçekleştirilen festivalde Türk sporlarının yanı sıra Anadolu el sanatları atölyeleri, atlı gösteriler ve mas güreşi ziyaretçilerin ilgisini çekti.  

ÖZKAN DEMİR23 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Aksaray’da tarih canlandı 

Aksaray Belediyesinin organizasyonu, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Okçular Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen 33. Aksaray Ihlara Kültür Sanat ve Spor Festivali başladı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Kılıçarslan Parkı’nda ‘2. Kılıçarslan’ temasıyla gerçekleştirilen festival kapsamında, geleneksel Türk sporlarının yanı sıra Anadolu el sanatları atölyeleri, geleneksel lezzetler, geleneksel çocuk oyunları, kılıç kalkan gösterileri, at biniciliği, atlı gösteriler ve mas güreşi ziyaretçilerin ilgisini çekti. 

TEK TİPLEŞME TEHDİDİ

Erdoğan, dünyada küreselleşme sürecini yaşandığını belirterek “Maalesef bu küreselleşme sürecini Batı hegemonyasında geçirdiğimizden, Batı’nın bu küreselleşmeyle birlikte bir tek tipleşmeyi bize dayattığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Tek tipleşmeye karşı olduklarını, tek tipleşmenin dayatılmış bir süreç olarak tetiklendiğini gördüklerini ifade eden Erdoğan şöyle konuşu:  “Dünyanın bunca rengi, dururken bunları yok etmek, dünyada tek kültürün adeta egemen olması için mücadele etmek doğal bir şey, doğru bir şey değil.”          

KÜLTÜRLER YAŞAMALI      

 Konfederasyon olarak dünyanın bütün renkleri ve kültürlerinin var olması gerektiğini savunduklarını dile getiren Erdoğan, bu durumu geleneksel sporlar alanında yürüttüklerini söyledi. Erdoğan, geleneksel sporların popülerleşmesi, daha çok oynanması ve izlenmesi gerektiğini vurguladı.