25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yeni askerlik süresi düştü mü?

Askerlik süresi son dakika düştü mü? MSB Yeni askerlik sistemi 12 aydan 9 aya düşecek mi?

22 Kasım 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yeni askerlik süresi düştü mü?

Bedelli askerliğin çıkmasıyla birlikte yeni askerlik sistemi gündemde. Konu ile ilgili ilk resmi açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra yakın zamanda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan önemli bir açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tek tip askerliğe ilişkin "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akar, tek tip askerliğe dair "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor. Daimi olacak ikide bir bedelli mi olacak, geliyor mu, çıktı mı ? Bu öngörülebilir, herkes bilecek ki bu budur. En iyisi en rahatı, her erkek askerlik görevini yapar deyip kapatmak, ama olmuyor. Ekonomik, siyasi, bireysel, modern hayatın getirdiği mecburiyetten dolayı çözüme gidiliyor. Kendi içinde tutarlı hale getirmek herkesin hesabını, kitabını, eğitimini işçiliğini buna göre getirsin." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir askerlik sistemi üzerinde çalışıldığını açıklamasının üzerine dikkatler bu çalışmaya yöneldi.

Tek tip askerlik sisteminin ne zaman hayata geçirileceği merak edilirken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Bu gelişmelerin ardından ‘askerlik süresi düşecek mi’ sorusu da akıllara geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, milyonlarca kişinin merak ettiği 'tek tip askerlik' konusu açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardından 'askerlik süresi düşecek mi' sorusu akıllara gelirken yeni askerlik sistemi hakkındaki gelişmeler daha yakından takip edilmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na sadece bedelli askerlikle ilgili değil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yapılanmalarına kadar geniş kapsamlı bir yeni askeri yapılanma talimatı verildi.