24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bursluluk sınavı sonuçları erişime açıldı! 2019 PYBS sorgulama sayfası

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı büyük bir heyecanla araştırılıyordu. Az önce bursluluk sınav sonuçları erişime açıldı. 2019 PYBS sorgu ekranı haberimizde yer alıyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11’inci sınıfların katıldığı bursluluk sınavında sonuç heyecanı yaşanıyor. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapıldı. Öğrenciler “2019 İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilirler. Bursluluk sınavı hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

23 Temmuz 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bursluluk sınavı sonuçları erişime açıldı! 2019 PYBS sorgulama sayfası
Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı tüm öğrenciler ve veliler tarafınndan büyük bir heyecanla araştırılıyordu. Az önce bursluluk sınav sonuçları erişime açıldı. 2019 PYBS sorgu ekranı haberimizde yer alıyor. Ortaokul 5, 6, 7, 8’inci sınıfta okuyan lise 9, 10 ve 11’inci sınıftan okuyan öğrencilerin girdiği bursluluk sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buldu. İOKBS sonuçları http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildi. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığ verecek. Bursluluk sınavı sonuçlarına dair tüm merak edilenleri sizler için derledik... 
 
BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI
Bursluluk sınavı sonuçları az önce erişime açıldı. 
 
2019 PYBS SORGU EKRANI HABERİMİZDE

İOKBS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 

 

 SINAV İTİRAZLARI NASIL OLACAK?
a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.
 
b. Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.
c. 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.
 
ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.
 
d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
 
e. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
 
f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.