20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Erbaş’tan Çamlıca Camisi’ne ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çamlıca Camisi’ni ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erbaş, Çamlıca Camisi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

26 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Erbaş’tan Çamlıca Camisi’ne ziyaret

Prof. Dr. Erbaş’a, İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk de ziyareti sırasında eşlik etti. Başkan Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013’te temelleri atılan Çamlıca Camii’nde sona gelindi. Yüzde 98’i tamamlanan cami, önümüzdeki günlerde deseni özel olarak tasarlanan halılar döşenerek bitirilecek. En büyük cami kompleksi olacak Çamlıca Camii, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. 6 minareli camide, 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Komplekste ayrıca sanat atölyeleri, kütüphaneler ve konferans salonları, 3 bin 500 araç kapasiteli katlı bir otopark bulunuyor.  

Din hizmetine adanmış ömürler 

Diyanet İşleri Başkanlığınca 1-7 Ekim’de düzenlenecek ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ olacak. Etkinliklerle din görevlilerinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile hayır sahipleri hatırlanacak. Böylece din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlanacak.