23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Esnafa verdiğimiz destek artacak

Ahilik Haftası Devlet Töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla Kırşehir’de yapıldı.

23 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Esnafa verdiğimiz destek artacak

Fuat Oktay, esnafa verilen kredi desteklerinin artacağını söyledi. Oktay, “Kiraların dövizle belirlenmesinin önüne geçecek ilk adımı attık. Yerli üretim logosunun da tanıtımı yapıldı. Yerli ve milli ürünlerin tanıtımı yapılacak. Ahilik Vakfı Kanunu da şimdiden hayırlı olsun. Anadolu’yu mayalayan ruhu iyi kavramalıyız. Ahiliği oluşturan ruhu ne kadar güçlü tutarsak geleceğimize de güvenle bakarız. Bu ruh ayakta olduğu müddetçe ülkemiz ve geleceğimize saldırıların tamamı akim kalmaya mahkumdur. Ekonomik manipülasyon da bu şekilde aşılacak. Birlik ve beraberlikte Türkiye bu süreci atlatmaya başlamıştır” dedi. “Geleneği olmayanın geleceği de olmaz. Ahilik teşkilatın ahayat veren bakış açısını yeniden ihya etmeliyiz” diyen Oktay, konuşmasının ardından, bir Ahi geleneği olan şeddi kuşandı.

Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan ise, Anadolu’daki Ahilik geleneğine sahip çıkmak için çeşitli faaliyetlerde bulunacaklarını dile getirdi. Pekcan, “Usta yaptığı işin sırrını bilen ve bu sırrı kalfa ve çırağa öğretendir. Kültürümüzü derinden etkileyen sözlerin hikmeti Ahilik kültürüne dayanmaktadır. Yerli üretim logomuzu hayata geçirdik. Hayırlı olsun. Ahilik yerliliktir. Yerli üretime sahip çıkmak çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır” dedi. 

Fırsatçıları cezalandırıyoruz

Bakan Pekcan “Ahiliğin temeli hilesiz iş sağlam mal ve ölçüsüz kazançtır. Bakanlık olarak Ahilik kültürüne aykırı davrananları kınıyor teşhir ediyor, denetliyoruz. İç piyasada tüketiciye zarar veren üreticiyi cezalandırıyoruz. Tüketiciye zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ahi Evran’ın emanetine sahip çıkıyoruz. Değerlere sahip çıkılması adına Türkçe ve İngilizce kitaplar bastırıyoruz” diye konuştu.