19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

H1N1’i yenen hastanın annelik heyecanı

Domuz gribi olarak bilinen ‘H1N1’ virüsü nedeniyle çoklu organ yetmezliğine giren ve karnındaki 6 aylık bebeğini kaybeden Fatma Yağlı hayata tutunmayı başardı. “Aylar süren tedavinin ardından yeniden doğdum” diyen genç kadın şimdi anne olmak için gün sayıyor.

23 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
H1N1’i yenen hastanın annelik heyecanı

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde yaşayan Fatma Yağlı (31), Mart 2017’de ikinci çocuğuna 6 aylık hamileyken “domuz gribi” olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandı. Hastaneye kaldırılan genç kadın, durumu daha da kötüleşince eşi tarafından İzmir’deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. “Vücudun enfeksiyona aşırı yanıt vermesi” anlamına gelen sepsisin tedavi edilmemesi sonucu septik şoka girdiği belirlenen Yağlı, çoklu organ yetmezliği yaşayınca yoğun bakım servisine alınarak uyutuldu.

SOL TARAFI FELÇ OLDU  

Bu sırada bebeğini kaybeden Yağlı, bir aylık mücadelesinın ardından gözlerini açtı ancak geçirdiği felç nedeniyle uzun süre vücudunun sol tarafını kullanamadı ve yürüyemedi. Hayatta kalma şansı çok düşük olduğu halde doktorların çabası ve fizik tedaviyle ayağa kalkmayı başardı. 9 yaşındaki oğlu ve eşiyle mutlu hayatını geri dönen Yağlı şimdi yeniden bebek bekliyor. 

ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Kötü günleri geride bıraktığını söyleyen Fatma Yağlı “Yaşadığım ve aileme kavuştuğum için mutluyum, kendimi şanslı hissediyorum. Büyük bir heyecan içinde bebeğimi bekliyorum” dedi. Hastanenin yoğun bakım kliniği sorumlusu Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cenk Kıraklı ve ekibine teşekkür eden Yağlı, 18 haftalık hamile olduğunu ve mutluluğunu onu hayata bağlayan ekibe borçlu olduğunu sözlerine ekledi.

DOKTORLARI DA SEVİNDİ

Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği İzmir Yürütücüsü Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Ediboğlu, sepsis farkındalığının büyük önem taşıdığını, hastalığın tedavi edilmemesi halinde septik şokla sonuçlandığını söyledi.Septik şokun hastayı çoklu organ yetmezliğine götürdüğünü dile getiren Ediboğlu, “Sepsisten sonra gelişen septik şokta ölüm ihtimali büyük. Hastalar, yoğun bakımdan çıksa da fiziksel, bilişsel, psikolojik problem yaşayabiliyor. Hastamızda akciğer yetmezliği, ciddi kalp ve damar sorunları söz konusuydu. Bu tablodan çıkıp hayata tutunması ve yeniden hamile kalması bizi de sevindiriyor” diye konuştu.