25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hadi İpucu: Erkek hindiye ne denir?

Hadi İpucu bugün 'Erkek hindiye ne denir?' sorusunu yönelti. Takipçiler konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı.

1 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hadi İpucu: Erkek hindiye ne denir?

Hadi İpucu bugün "Erkek hindiye ne denir?" sorusunu yönelti. Takipçiler konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Yarışmanın başlayacağı saat 11:30'da Hadi İpucu joker kodu yayına gire soru ve cevabına ilişkin detayları bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hindi, Amerika'nın keşfiyle dünyaya dağılsa da özellikle İngiltere'de, ‘Türkiye'den gelen’ anlamına gelen Turkey ismiyle tanınmıştır. Bizim coğrafyamızda da Hindistan'dan gelen Gine tavuğuna benzerliği nedeniyle Hindi olarak anılmaktadır.

Erkek hindiye GURK adı verilir. Hindiler (Meleagridinae), tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluştururlar. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl'ın başlarında Avrupa'ya getirilmiştir. Günümüzde eti için yetiştirilen bir kümes hayvanı olarak tanınırlar.

Hindinin 2 türü vardır. Meleagris gallopavo Doğu ve Güney Amerika kökenli bir tür olup, 1 m'ye kadar büyür. Diğer tür Meleagris ocellataise Meksika Yucatan menşeli olup belirgin bir şekilde daha küçüktür.

Evcil hindinin Kuzey Amerika'ya ulaşması ise İngiltere üzerinden olmuştur. ABD'nin kurucularından Benjamin Franklin hindinin yeni kurulan devletin simgesi olmasını önerdiyse de bu kabul edilmemiş ve kel kartal seçilmiştir.