19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

15 Kasım HADİ ipucu sorusu belli oldu

Hadi İpucu sorusu Yaşar Ne Yaşamaz ve Tatlı Betüş kitaplarının yazarı kimdir? oldu. Tüm herkesi etkisi altına alan HADİ ipucu sorusu cevabı haberimizde yer alıyor. Hadi bugün 12.30’da! Hepimiz mizahı severiz değil mi? O halde bugünkü ipucumuz 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' ve 'Tatlı Betüş' kitaplarının yazarından geliyor.

15 Kasım 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
15 Kasım HADİ ipucu sorusu belli oldu

Hadi İpucu sorusu Yaşar Ne Yaşamaz ve Tatlı Betüş kitaplarının yazarı kimdir? oldu. Tüm herkesi etkisi altına alan HADİ ipucu sorusu cevabı haberimizde yer alıyor. Hadi bugün 12.30’da! Hepimiz mizahı severiz değil mi? O halde bugünkü ipucumuz "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" ve "Tatlı Betüş" kitaplarının yazarından geliyor. Yaşar Ne Yaşamaz ve Tatlı Betüş gibi birçok eserde imzası bulunan ünlü edebiyatçı Hadi yarışmasında ipucu olarak yer aldı. 

 

HADİ İPUCU SORUSU 15 KASIM 2018

Yaşar Ne Yaşamaz ve Tatlı Betüş kitaplarının yazarı kimdir?

 

HADİ İPUCU CEVABI 15 KASIM 2018

AZİZ NESİN

 

AZİZ NESİN KİMDİR?

Mehmet Nusret Nesin (d. 20 Aralık 1915, Heybeliada - ö. 6 Temmuz 1995, Alaçatı), bilinen adıyla Aziz Nesin, kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok yapıtı bulunan Türk mizah yazarı. UNESCO'nun yayınladığı Index Translationum adlı dünya çeviri bibliyografyasına göre Aziz Nesin, Türkçe eser veren yazarlar arasında Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Nâzım Hikmet'in ardından eserleri yabancı dillere en çok çevrilen dördüncü yazar konumundadır

Aziz Nesin, 20 Aralık 1915'te İstanbul Heybeliada'da doğdu. Babası Abdülaziz Bey Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine bağlı Ocaktaşı köyünden gelerek İstanbul'a yerleşti ve bahçıvanlık yaparak geçimini sağladı.

Aziz Nesin, 1924'te İstanbul Süleymaniye'deki adı daha sonra İstanbul 7. İlkokulu olarak değiştirilecek olan "Kanuni Sultan Süleyman İptidai Mektebi'nin 3. sınıfına girdi. İki yıl Darüşşafaka Lisesi'nde okuduktan sonra, 1935'te Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1937'de Ankara'da Harp Okulu'nu bitirip teğmen oldu. Son olarak 1939'da Askeri Fen Okulu'nu bitirdi. Bu dönemde bir yandan da Güzel Sanatlar Akademisi Süsleme Bölümü'ne devam etti. Bir röportajında ona bu eğitim hayatının "Fikri takip" dedikleri şeyi getirdiğini belirtmiştir.