20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

hava durumu bugün yağışlı geçti

Salı günü meteorolojik veriler; kuvvetli yağışın Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında etkili olacağını gösteriyor. Hava sıcaklıklarında ise yurt genelinde 4-5 derece civarında düşüş bekleniyor.

11 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
hava durumu bugün yağışlı geçti

Salı günü meteorolojik veriler; kuvvetli yağışın Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında etkili olacağını gösteriyor. Hava sıcaklıklarında ise yurt genelinde 4-5 derece civarında düşüş bekleniyor.

 

Çarşamba günü hava durumu raporuna göre; kuvvetli yağışın Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun belli kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Karadeniz, Ege ve Doğu Anadolu'nun iç kesimleri başta olmak üzere İç Anadolu bölgesinde kar yağışı gerçekleşecek.

 

 

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

 

Türkiye günlerdir düşen sıcaklıklar nedeniyle soğuk havanın etkisi altına girdi. Yurt genelinde yağış ve fırtına etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden üst üste uyarılar gelmeye başladı. 11 Aralık 2018 Salı günü hava durumu raporunu açıklayan Meteroloji bir uyarıda daha bulundu..

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne ve Kırklareli dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Antalya'nın doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Bartın, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile zamanla Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI: Ülkenin batı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.