19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

MEB, TYP kapsamında binlerce personel alımı yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Toplum Yaranına Program (TYP) çerçevesinde binlerce personel alımı yapıyor.

27 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
MEB, TYP kapsamında binlerce personel alımı yapıyor

İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında yaptığı alımların detayları merak ediliyor. Asgari ücret ve SGK güvence şartları ile istihdam edilecek TYP'li çalışanlar başvurularını İŞKUR üzerinden yapabiliyor. Son günlerde birçok vatandaşın gündeminde yer alan TYP'nin katılım şartları ve ayrıntıları belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığına 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 10 bin güvenlik görevlisi alımı ile 60 bin bakım, onarım ve temizlik görevlisi alımı yapıyor. Birçok ilde başvurular tamamlandı ve 24 Eylül itibarıyla yeni başvuruları alınan iller bulunuyor.

24 Eylül itibarıyla İŞKUR TYP kapsamında güvenlik personeli ve temizlik personeli alımı yapan iller şu şekildedir:Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Zonguldak olmak üzere 16 il için toplam 212 ilana başvuru yapılabilir.TYP İŞKUR başvuru şartları!

İŞKUR’ya yapılacak Toplum Yararına Program TYP istihdamı için KPSS şartı aranmamaktadır. En az ilkokul mezunu olmak üzere, lise, önlisans ve lisans mezunlarının tamamı başvuru yapabilmektedir. Yaş olarak en fazla 40 yaş şartı aranıyor.

İŞKUR-TYP 7 İL İÇİN GÜVENLİK VE TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI YAPTI

Başvuru yapabilmek için Türkiye İş Kurumu İŞKUR’da kayıtlı işsiz olmak gerekmektedir. İŞKUR internet sitesinden kolaylıkla kayıt olabilir veya İllerde bulunan İŞKUR müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz. 

İŞKUR TYP başvurusu yapacakların 18 yaşını tamamlamış olması, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olması gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerin örgün eğitim öğrencisi olmamak şartı da aranıyor. Fakat, Açıköğretim AÖF öğrencilerinin başvuru yapmasında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.İŞKUR Toplum Yararına Programlar TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak gerekiyor.