25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KPSS’li KPSS’siz Nisan ayı 2018 kamuya memur alımı

Nisan ayı KPSS’li KPSS’siz memur alımı ilanları Nisan ayı 2018 personel alımı başvuruları merak ediliyor. 2018 KPSS’li KPSS’siz memur alımları detayları haberimizde yer alıyor. Binlerce devlet memuru olmak isteyen adaylara müjde! Bilindiği üzere Nisan 2018 döneminde kamu kurum ve kuruluşlarına en az ilkokul mezunu adaylar arasından KPSS'li ve KPSS'siz on binlerce memur ve personel alımı yapılıyor. DPB ve kurum sitelerinde yayımlanan tüm memur alım ilanlarını tek başlık altında derledik.

19 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
KPSS’li KPSS’siz Nisan ayı 2018 kamuya memur alımı

 

KPSS’li KPSS’siz Nisan ayı 2018 kamuya memur alımı! KPSS’li ve KPSS’siz 2018 Nisan ayı kamuya memur alımı detaylarını haberimizde hazırladık. Nisan Ayın'da kamuya binlerce memur ve personel alımları yapılacak ve adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini tamamlamak amaçlı farklı alanlarda istihdam sağlamaktadırlar. İlgili ilanlar kurumların kendi resmi İnternet sitelerinde veya Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmaktadırlar. Mart ayının bitmesi ile birlikte Kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki çalışan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı yeni alım ilanları yayımlıyorlar.

 

 

NİSAN AYI PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

 

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Nisan ayında yayımlanan söz konusu ilanlara başvuru yapacak adayların genel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Söz konusu şartlar arasında

-Türk vatandaşı olmak,

-657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,

-Kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak,

-Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

-Kurum tarafından belirtilen özel şartları taşımak,

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

-Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak gibi genel şartları taşımak gerekmektedir.

 

KPSS, EĞİTİM, YAŞ VE YDS NİTELİKLERİ:

Adayların ayrıca yukarıdaki niteliklerle beraber özel olarak belirtilen nitelikler olan, KPSS, YDS, Yaş ve Eğitim gibi nitelikleri'de taşımaları şarttır.

Buna göre adaylardan kamu kurumları genellikle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekli. Ancak bazı askeri alımlar ve polis alımlarında yaş sınırı 27 veya 30 yaşını doldurmamış olmak gibi istenmektedir.

Eğitim açısından ise, adayların en az lise mezunu olmak şartı ile, Ön lisans veya Lisans programlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. Yurt dışında eğitim almış olan adaylar için ise, YÖK tarafından onaylanmış ve denkliği kabul edilen ilgili birimlerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS şartı olarak ise, bazı kurumlar KPSS şartı ile bazı kurumlar ise KPSS şartı olmadan alımlarını tamamlıyorlar. Ancak bir çok kamu kurumu adaylardan 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli seçme sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 pua türünden kurumun belirttiği şekilde en az 60 olmak üzere 70 veya 80 puan gibi puan almış olmaları istenmektedir. Ayrıca adayların yüksek puan almış olmaları kurumun yapacağı Giriş sınavına katılmak için bir avantaj olacaktır.

Bazı kamu kurumları ise adaylardan Yabancı Dil Sınavı ( YDS ) şartı arıyorlar. Buna göre KPSS şartı olmadan alım yapan bakanlıklar veya kurumlar genellikle YDS niteliği aramaktadır. Buna göre adayların geçerlilik süresi dolmamış olan ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından geçerli dilde iyi puan almış olmaları şarttır.

 

KPSS Şartı Olmadan Alım Yapan Kurumlar:

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere bazı kurumlar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapıyorlar. Buna göre Nisan ayında, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Askeri alımlar, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Bazı belediyeler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜBİTAK gibi kurumlar adaylardan Nisan ayında geçerli olan ilanları için KPSS Şartı aramayacaklardır.

 

BAŞVURULAR NASIL NE ZAMAN YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adayların mutlaka ilan için belirtilen başvuru tarihlerini incelemeleri ve son başvuru gününe kadar başvurularını yapmaları şarttır. Başvurular kurumların belirttiği şekilde, Şahsen, Posta, e-posta veya elektronik ortamda yapacaklardır. Kurumun belirttiği tarihler dışında yapan veya belirttiği şekilde yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

NİSAN AYI ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

Kamuya Memur Alımı ve Kamuya Personel Alımı ilanlarını Nisan ayında da sizlere sunuyoruz.  kurumların tamamını bir araya topladık ve sizlere sunuyoruz. Aşağıda sizler için hazırladığımız tablo yardımı ile alım yapan kurumlara ulaşabileceksiniz. Tabloda alım yapan kurum, başvuru tarihleri, KPSS şartı olup olmadığı, alım sayısı ve ilanın detaylarının bilgisi verilmektedir.