23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Regaip Kandili'nde oruç tutmanın fazileti nedir?

Regaip Kandili bu gece idrak edilecek. Müslüman aleminin ibadetlerinde çok önemli bir yer edinen rahmeti, bereketi bol olan kandil günleri üç aylarla birlikte başlamış oldu. Heyecanla beklenen Regaip Kandili'ne dair araştırmalar da hız kazandı. Regâip gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaip Kandili'ne dair merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

28 Şubat 2020 Cuma 07:55 - Güncelleme:
Regaip Kandili'nde oruç tutmanın fazileti nedir?

Müslüman alemi tarafından heyecanla beklenen Regaip Kandili bugün idrak edilecek. Regaip Kandili üç aylar içinde bulunan mübarek gecelerin ilkidir. Regaip bu geceye rağbet edenlere Allah'ın da rağbet etmesi demektir. Bu gece kendisine el açan, tevbe eden, bağışlanmayı dileyen kullarına, bizlere Rabbimiz rahmetiyle, af ve bağışı ile tecelli eder. Regâip gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaip Kandilinde yapılması gereken ibadetler ve Regaip Kandili orucuna dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar..

REGAİP KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı, üç aylarda oruç tutma konusunda bazı bilgiler verdi. İşte o bilgiler;

"Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185).

REGAİP KANDİLİ'NİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

Recep ayının fazileti iyilik ayı oluşudur. Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayıdır. Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.